clanek-1

Čtvrtá jarní výhra venku. Dukla si v Jihlavě pohlídala vedení

23.04.2023, 17:00
Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava

FC Vysočina Jihlava

0:1

(0:1)

24. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (34. Křišťál) – Tureček, Piško (62. Záhradník), Lacko (C) – Křehlík (77. L. Fila), Tall (46. Araujo-Wilson), Selnar.

Sestava hosté:

Rada - Barac, Krch, Peterka (C), Zapletal - Šebrle (77. Hrubeš), Havelka (77. Hodek), Kozel, Moulis (84.Buchvaldek) - Matějka (84. Piroch), Červenka (56. Kozma).

  • Branky: 10. Červenka, ŽK: 63. Selnar , 66. Tureček – 80. Matějka, 90+4. Rada, Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Lakomý, Střely na bránu: 0:4, Střely mimo: 0:6, Rohy: 5:3.
  • Diváci: 805
Duklu Praha čekala ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY cesta na Vysočinu, kde se střetla s Jihlavou. Po dvou napínavých venkovních zápasech s Varnsdorfem a Vlašimí si tentokrát svěřenci Petra Rady pohlídali jednobrankové vedení z prvního poločasu a díky třem bodům se posouvají na pátou příčku v tabulce.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):

Bylo vidět, že na soupeři zanechalo jejich minulé utkání určité stopy. Jihlava navíc odvolala trenéra a z toho důvodu jsem upozorňoval hráče na to, že když někam přijde nový trenér, hráči mají motivaci a chuť se předvést. Ale myslím si, že jsme v prvním poločase měli hru pod kontrolou, dostali jsme se do vedení a domácí prakticky neměli žádné velké šance. Na domácích bylo vidět, že mají respekt a strach, napadali až od kruhu a útočící hráč byl vepředu většinou bez jakékoliv podpory spoluhráčů. Před druhou půlí jsem byl v kabině opět trošku obezřetný, protože už jsme v předešlých zápasech vedli 3:0 a soupeři to dvakrát velice zdramatizovali. Tentokrát jsme však i v druhém poločase měli hru pod kontrolou, měli jsme několik velkých šancí, ale nehráli jsme důrazně, což nás provází už dlouho. Namísto toho, abychom vstřelili druhou branku a uklidni naši hru, tak jsme se museli v závěru domácím bránit, jelikož ti už neměli co ztratit. Myslím si, že je to v celkovém kontextu zasloužené vítězství.