clanek-1

Vítězná vlna pokračuje! Dukla porazila Varnsdorf

04.04.2023, 16:30
Městský stadion v Kotlině, Varnsdorf

FK Varnsdorf

3:4

(0:3)

18. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sirotník – Richter, Kouřil, Kubista (81. Rudnytskyy), Kurka – Bláha, Samko (81. Penc) – Schön (61. Ondráček), Osmančík (73. Švanda), Dufek – Tanko.

Sestava hosté:

Rada – Holiš, Peterka, Krch, Barac (87. Zapletal) - Moulis (72. Buchvaldek), Špatenka, Kozel, Piroch, Hrubeš (72. Šebrle) - Matějka (80. Havelka).

  • Branky: 51. Osmančík, 89. Rudnytskyy, 90+2. Tanko – 11. Piroch, 27. Matějka, 37. Matějka, 78. Matějka, ŽK: 18. Samko, 41. Richter, 65. Ondráček, 84. Švanda – 58. Piroch, 63. Kozel, 71. Peterka, Rozhodčí: Ulrich – Lakomý, Cichra, Střely na bránu: 8:7, Střely mimo: 2:6, Rohy: 4:6.
  • Diváci: 421
V dohrávce osmnáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čekal Duklu střet s Varnsdorfem. V duelu těchto dvou týmů si Pražané v prvním poločase vypracovali třígólový náskok. Po pauze snížil Osmančík, tříbrankové vedení zajistil završeným hattrickem Matějka. Na výhře Dukly už nic nezměnily ani další dvě branky Varnsdorfu v posledních minutách hry.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla):

„Jeli jsme sem s tím, že jsme hráli v sobotu proti Vyškovu a pauza mezi zápasy nebyla moc dlouhá. To se odrazilo také v dnešním zápase, když nemohl nastoupit Kozma. V pátek jsme viděli Varnsdorf v Příbrami, kde, podle mého pohledu, na neregulérním hřišti ubojovali tři body v závěru, kdy to strhli na svojí stranu. Po jejich vítězném gólu byla vidět ohromná radost a hned jsem si říkal, že náš zápas proti nim bude velmi těžký. Nabuzený mančaft, který se raduje po brance z šestadevadesát minutě není nic příjemného. Byla to fuška, ačkoliv v prvním poločase jsme využili brejkové situace a chybu domácích při malé domů, kdy si to tam Matějka vybojoval a zvýšil na 3:0. První poločas jsme zvládli dobře, byli jsme neustále v pohybu, ve velkém množství hráčů na polovině soupeře a šli jsme do kabin s tříbrankovým vedením, ale jak vidíte ve fotbale ani výsledek 3:0 neznamená, že to je rozhodnutý zápas. Klukům jsem to o pauze říkal, že ani 3:0 není nic jasného, domácí pak svoji hru zjednodušili nakopávanými míči na Tanka a dostali se krásným gólem na 3:1 a od té doby se ve mě klepala malá dušička, protože domácím to nalilo krev do žil, ale pak přišla naše pasáž, kde jsme měli dvě dobré příležitosti, z čehož jednu jsme dokázali proměnit na 4:1. I po této brance jsem si říkal v duchu, že se to nesmí podcenit. Varnsdorf dále trefil tyčku, která nás zachránila a my jsme to pak prostřídali a šáhli jsme do té sestavy, což do určité míry hrálo roli u gólu na 4:2, když došlo k nedorozumění a v třiadevadesáté minutě jsme pak ještě dostali branku na 4:3, takže z tohoto pohledu, ještě že jsme ho obdrželi takto pozdě. Zvládli jsme zde velice těžké utkání. Byl jsem hodně překvapený terénem, protože musím říct, že jsme minule hráli v Drnovicích a s trávníkem ve Varnsdorfu se to nedá srovnat. Hřiště tady bylo výborně připravené. Myslím si, že to byl zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase jsme byli lepší my a v druhém zase Varnsdorf. Byli jsme dnes šťastnější. Samozřejmě bych byl zklamaný, kdybychom zde vstřelili čtyři branky a přesto nevyhráli, ale to se naštěstí dneska nestalo. Teď už se musíme připravit na další důležité utkání, které nás bude čekat doma proti Příbrami."

Pro shlédnutí celé tiskové konference po utkání Varnsdorfu pokračujte na video.

Petr Rada (FK Dukla Praha) a Miroslav Holeňák (FK Varsdorf)