clanek-1

Dukla nestačila na Příbram. Horníkům stačil jeden gól

03.09.2022, 17:00

FK Příbram

1:0

(1:0)

7. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Petrák, Osmančík, Čermák (C), Dudl, Anih, Hájek, Stropek.

Sestava hosté:

Šťovíček – Barac, Piroch (C), Holiš, Svoboda – Uhlíř, Havelka (76. Huf), Moulis (60. Šebrle), Kim (46. Kozel), Buchvaldek (60. Ullmann) – Matějka (46. Quadri Adediran).

  • Branky: 12. Fišl, ŽK: 83. Surmaj, 90+4. Melichar – 35. Holiš, 67. Quadri Adediran, 79. P. Rada (mimo hřiště), 90+3. Svoboda, Rozhodčí: Zaoral – Žurovec, Šafránková.
  • Diváci: 676
Duel někdejších prvoligových týmů vyzněl lépe pro domácí Příbram. Středočeši se dostali do vedení nechytatelnou střelou Daniela Fišla do horního rohu branky. Na ní už se nikomu z pražského klubu nepodařilo zareagovat a skóre zápasu se tak už nezměnilo.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla): První poločas byl z naší strany velmi špatný. My jsme měli v první půli prakticky jen jednu příležitost. Příbram mohla využít únik jednoho z útočníků, nás ale podržel brankář Šťovíček. Bohužel hned o pár minut později jsme i tak inkasovali. Proti gólu, který jsme dostali, toho moc dělat nejde, protihráč trefil přesně šibenici. My jsme dnes trefovali jen boční sítě, z nepřímého kopu jsme ani pořádně neohrozili bránu. Místo toho, abychom byli po dvou výhrách psychicky nahoře, tak odehrajeme poločas prakticky bez pohybu. V druhé půli jsme to trochu prostřídali, něco jsme si v utkání i vytvořili, ale nešli jsme tomu od začátku naproti. Venku jsme už potřetí prohráli. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale dnešní prohra je neakceptovatelná. Naši hráči si musí uvědomit, že pokud proti soupeřům, kteří jdou bojovat a běhat, nebudou hrát stejně a budou to chtít uhrát jenom fotbalově a ve stoje, tak takhle se to nepodaří nikde. Mě to dnes hodně zklamalo, připravíme se na čtvrtek a uvidíme, co bude dál.