clanek-1

Vítězství, které znamená postup

11.05.2024, 10:00
Byškovice

FK Spolana Neratovice

1:3

(1 : 1)

26. kolo, U18 - starší dorost B 2023/2024

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Váňa – Pokorný M, Śtěpán, Srba, Špírek – Zachar, Bošek, Ungerman, Nečas – Müller J, Mára

  • Branky DUKLY: 32. Ungerman, 82. Mára, 88. Novotný
Již pět kol před koncem soutěže si DUKLA U18 vybojovala postup do České ligy dorostu. Od začátku šla pevně za svým cílem a nikoho nenechala na pochybách, svého cíle dosáhne. U18 vybojovala automaticky postup i pro kategorii U16.

V klíčovém 25. kole sezóny, kdy jsme čelili FK Neratovicím, byla napětí hmatatelná. Bojovali tvrdě, aby unikli sestupu, zatímco my jsme sledovali cíl zajistit i matematicky první místo a zajistit si postup. Byl to souboj snů a zoufalství, přičemž každý tým byl poháněn svými vlastními motivacemi.

Navzdory jejich brzkým náporům a taktickému umu jsme si zachovali pevnost, nepoddajnost. Každá přihrávka, každý zákrok a každá střela nesly tíhu našich ambicí. A pak přišel průlom - okamžik geniality, kdy Ungerman vystřelil precizní bombu, která se zaryla do sítě, rozpálila naše naděje a posunula nás dopředu 1:0.

Ale právě když jsme si mysleli, že máme navrch, osud si zahrál a pozdní vyrovnání ve druhé půli nám zase srovnalo karty na 1:1 při odchodu do kabin. Napětí bylo téměř dotyčné, ale naše odhodlání neochabovalo. Sebrali jsme se, čerpajíce sílu ze společného cíle a neústupného ducha týmu.

Druhá půle patřila nám, měli jsme míč pod kontrolou, tlačili jsme na pilu, hledali slabá místa v jejich obraně. Ale Neratovice stály pevně, jejich obrana byla jako pevnost. Minuty se táhly a my jsme se snažili, ale bez úspěchu.

A pak přišel klíčový moment - zlomový bod, který mohl definovat celý zápas a možná i celou naši sezónu. Do hry jsme nasadili dva mladé talenty, Nováka a Forda, jejichž mladický entuziasmus nám dodal energii a kreativitu.

S rychlými pasy a obratnými zákroky prolomili obranu Neratovic a otevřeli cestu pro Márův gól v 83. minutě. Skóre bylo 2:1 pro nás.

Zápas 25. kola proti FK Neratovicím byl skutečným testem charakteru a odhodlání pro naši tým. S pouhými pěti zápasy zbývajícími v sezóně byly sázky vysoké pro obě strany. Střet s odhodlaným soupeřem bojujícím o uniknutí sestupu, naši hráči věděli, že musí přinést své maximum.

Navzdory časnému tlaku a taktickému důvtipu FK Neratovic zůstal náš tým soustředěný a klidný. Odolali jsme jejich útokům a využili skvělé kombinace, abychom v 35. minutě ujali vedení. Avšak pozdní vyrovnání krátce před poločasem nám připomnělo, že zápas je stále daleko od konce.

Ve druhém poločase naši hráči prokázali odolnost a kontrolu, dominovali jsme držení míče a vytvářeli nespočet šancí na skórování. I když obrana a brankář FK Neratovic představovali výzvy, naše neúnavné úsilí se vyplatilo v 83. minutě, kdy Mára vstřelil gól a poslal nás zpět do vedení.

Zápas dosáhl dramatického vrcholu, když byl Mára faulován v pokutovém území, což vedlo k penaltě. Navzdory úvodnímu zákroku brankáře Novotného opakovaná střela zajistila vítězství a potvrdila naši osudovost jako mistrů.

Tento zápas ukázal hloubku talentu našeho týmu a neochvějné odhodlání uspět. Se 17bodovým náskokem před našimi nejbližšími rivaly jsme prokázali, že jsme hodni mistrů se stále pěti zápasy k dobru. Gratulace hráčům k jejich vynikajícímu výkonu a závazku po celou sezónu.