clanek-1

Domácí triumf - přesvědčivá výhra nad FK Baník Most

13.04.2024, 10:15
hř. Suchdol

FK Dukla Praha

5:1

(4 : 0)

22. kolo, U18 - starší dorost B 2023/2024

FK Baník Most-Souš

Sestava domácí: Váňa – Pokorný M. (46. Maneval), Štěpán, Zachar (68. Budař), Ćížek (55. Srba), Špírek – Ungerman, Nečas, Bošek (46. Müller. J) – Pokorný T (55. Mara), Kulhavý

Sestava hosté:

  • Branky: 11. Kulhavý, 14. Kulhavý, 15. Bošek, 39. Nečas, 85. Mára
Po dalším jasném vítězství nad Baníkem Most vede naše osmnáctka svoji soutěž již o 14 bodů.

V sobotním ranním zápase proti FK Baník Most jsme vyšli vítězně ven s přesvědčivým vítězstvím 5:1, přičemž jsme vedli 4:0 v poločase. Na začátku jsme byli trochu opatrní a dávali soupeři prostor, a tak měli v prvních pár minutách pár nebezpečných momentů, ale jejich střely minuly branku. Pak jsme ale našli svoji hru a Kulhavý otevřel skóre v 11. minutě po pěkné kombinaci z pravé strany. Kulhavý však ještě nebyl hotový a přidal další gól ve 14. minutě po skvělé asistenci od Pokorného Tomáše. Bošek se přidal k akci a za další minutu vstřelil třetí gól. Nečas poté zvýšil naše vedení skvělou střelou z dálky těsně před poločasem.

Druhá půle začala podobně jako první, s našimi soupeři, kteří se snažili reagovat, a podařilo se jim vstřelit jeden gól po rohu. Nedařilo se nám znovu získat převahu, zejména poté, co jsme udělali několik střídání, která narušila náš rytmus. Naštěstí naši soupeři minuli několik šancí na skórování a v posledních minutách Mára uzavřel zápas svým pátým gólem, pečetíc tak naše vítězství 5:1.

Trenér Zoran Šupič po utkání řekl:

"Tento zápas byl pro nás skvělou ukázkou týmového ducha a schopnosti reagovat na situace na hřišti. I přes začáteční období opatrnosti jsme dokázali najít svůj rytmus a zahájit střeleckou kanonádu. Hráči prokázali skvělou disciplínu a nasazení, což nám umožnilo udržet vedení až do konce zápasu. I když jsme ve druhém poločase čelili většímu tlaku soupeře, dokázali jsme si udržet kontrolu nad situací a zabezpečit si konečné vítězství. Je skvělé vidět, jak se tým dokáže zdokonalovat a růst s každým zápasem. Jsem hrdý na výkon celého týmu a věřím, že tato výhra nám dodá potřebnou motivaci do dalších utkání."