clanek-1

Z Budějovic se U19 vrací bez bodů

17.04.2024, 12:00
SCM Složiště

SKP České Budějovice

1:0

(1 : 0)

19. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Vácha – Valentík (63. Pokorný M.), Bárta, Müller T., Prior – Kožený (75. Štěpán), Babka (46. Šelicha), Podroužek – Sladovník (63. Svojsík), Skalník (63. Kulhavý), Mikeš

  • Branka: 15. Štindl
V dohrávce 19. kola jsme v Budějovicích podlehli Dynamu 1:0.

Úvod patřil jednoznačně domácím, kteří si vytvářeli příležitosti i standardní situace. My jsme nebyli schopni déle podržet míč a v napadání jsme nebyli dobře organizovaní. Z toho vyplynula úvodní branka utkání, kterou vstřelil Štindl po přízemní přihrávce na přední tyči. S postupem času jsme se začali osmělovat i my, hlavně díky Mikešovi, který nejprve po průniku hledal na malém vápně Sladovníka. Těsně před ním však gólu zabránil odkopem domácí obránce. V další šanci pak Mikeše vychytal skvělým zákrokem domácí brankář Volek. Druhý poločas se nesl v duchu naší herní převahy, který se stupňovala. Zlepšeným pohybem, důsledným napadáním a dobrou kombinací jsme si vytvářeli příležitosti i standardní situace. Po jedné z nich Mikešův centr skončil na břevnu. Největší šanci pak opět Mikešovi zázračně chytil Volek. V závěru jsme z tlaku již nedokázali nic vytěžit a tak odjíždíme z Budějovic s nejtěsnější porážkou.

Po utkání trenér Tomáš Kulvajt řekl:

"Úvodních 25. min jsme regulérně prospali. Všude jsme byli druzí, neudrželi jsme míče a v jednoduchých situacích jsme se jich zbavovali. Z toho plynul tlak domácích i branka. Postupně jsme se dostali do zápasu a měli i možnosti k vyrovnání, stejně jako v předchozích dvou zápasech jsme v koncovce neprokázali dostatečnou kvalitu. Druhý poločas jsme se pohybovali mnohem lépe, efektivněji a přesněji jsme kombinovali. Z toho vyplynula naše převaha, kterou jsme ale stejně nedokázali brankově zúročit. Vzhledem k předváděné hře je pro nás třetí porážka v řadě frustrující. Věřím, že už v soboru proti Liberci nepříjemnou sérii zlomíme a zvítězíme."