clanek-1

Spartě jsme doma podlehli 0:3

06.04.2024, 10:15
AFK Libčice nad Vltavou

FK Dukla Praha

0:3

(0 : 1)

21. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

AC Sparta Praha

Sestava domácí: Vácha – Kolský, Pančev (58. Skalník), Müller T., Špírek (46. Prior) – Podroužek, Kožený – Káža (74. Valentík), Uher, Sladovník (65. Babka)

Sestava hosté:

  • Branky: 28. Moudrý, 74. Penxa, 75. Rožánek
Poslední zápas jsme prohráli na podzim 19.9. se Spartou. Tento soupeř ukončil naši dvanáctizápasovou sérii neporazitelnosti, když nás na hřišti v Libčicích nad Vltavou porazil 3 : 0.

Od úvodních minut byla hra otevřená a góly mohli padnout na obou stranách. Naše dobré možnosti promarnil Uher a Sladovník. Hosté naopak využili svou příležitost ve 28. minutě, když Moudrý nechytatelně prostřelil Váchu ranou pod břevno. Do poločasu jsme mohli na vedení soupeře odpovědět, v největší šanci však Káža v samostatném nájezdu a kličce střílel jen do boční sítě. Druhý poločas jsme otevřeli opět aktivně, v šancích se objevil znovu Káža a Skalník. V obou případech je však vychytal skvělý Pedro Cuesta. Toho využili hosté, kteří v 74. získali míč při naší chybě. Při pokusu o odvrácení centu se míč dostal k Penxovi, který zvýšil na 0:2. Druhá branka námi otřásla a toho Sparťané vzápětí využili třetí brankou, kterou vstřelil po krátké kličce v pokutovém území Rožánek. V závěru se oba týmy dostali ještě k jedné šanci, branka však již nepadla.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

"Zápas se mi hodnotí velmi těžko. Potkali jsme se s prvním týmem tabulky a i přes porážku jsme odehráli velmi dobrý zápas. Vytvořili jsme si i velké množství šancí, stejně jako na podzim jsme však nebyli produktivní. Klíčovým rozdílem byla kvalita ve finální fázi a náš soupeř ji na rozdíl od nás prokázal. U prvních dvou branek jsme se zároveň nechovali optimálně. Oběma gólům šlo zabránit. Zápas měl i velmi příjemnou diváckou kulisu a díky otevřenosti hry z obou stran byl velmi pohledný a musel se líbit."