clanek-1

V předehrávce 20. kola jsme si po obratu ve druhém poločasu připsali po třech remízách první jarní vítězství

20.03.2024, 12:30
UMT Satalice

FK Dukla Praha

4:2

(0 : 1)

20. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

FC Vysočina Jihlava

Sestava domácí: Vácha – Kolský, Pančev, Müller T., Prior (46. Špírek) – Babka (46. Kožený), Podroužek, Svojsík (67. Regal) – Uher (81. Bárta), Skalník, Sladovník (56. Káža)

Sestava hosté:

  • Branky: 56. Sladovník, 58. Káža, 63. Uher, 78. Skalník – 28. Záruba, 55. Šancl
Stejně jako v sobotu proti Zlínu se pro nás ani tentokrát nevyvíjel zápas dobře. Třemi brankami za 8 minut jsme však dokázali zápas otočit a zvítězit.

Do zápasu jsme šli s cílem nechat soupeře více hrát a po zisku míče vyrážet do rychlých kontrů. To se nám dařilo jen z části a z vypracovaných příležitostí jsme žádnou nedotáhli. Tou největší byla Podroužkova šance, která však byla již za stavu 0:1, když soupeř skóroval po pěkné akci v křídle. Do druhého poločasu jsme taktiku trochu poupravili s akcentem na vyšší napadání. Paradoxně jsme však podruhé inkasovali. Důležitým v tomto byl kontaktní gól Sladovníka, který následoval minutu po druhé brance hostů. To nás dostalo zpět do zápasu a o dvě minuty později bylo po spolupráci Uhera a střídajícího Káži vyrovnáno. Snový obrat jsme dokonali v 63. minutě, když Uher po přihrávce Skalníka přehodil golmana Trešla – 3:2. V 78. pak ještě Skalník přidal čtvrtou branku, která definitivně rozhodla o našem prvním jarním vítězství.

Po utkání trenér Tomáš Kulvajt řekl:

"Naše výhra se nerodila snadno. Do zápasu jsme vstoupili s určitým taktickým záměrem, který se nám dařilo poměrně slušně naplňovat, bohužel však bez brankového efektu a naopak jsme inkasovali. Když jsme pak dostali druhou branku, zdálo se, že to s námi zacloumá. Opak byl však pravdou. Prakticky z další akce jsme snížili a o dvě minuty později bylo vyrovnáno. To nás obrovsky nakoplo, u soupeře to mělo pochopitelně opačný efekt a nůžky zápasu se tím výrazně rozevřely. Třetí branka byla pro Jihlavské KO. Dvakrát jsme neměli optimální první poločas. V sobotu jsme dokázali z poločasových 0:3 vyrovnat na 3:3 a dnes zápas, ve kterém jsme ještě v 56. prohrávali o dvě branky dokonce otočit do našeho vítězství. To ukazuje na obrovskou vnitřní sílu týmu, což dokazuje i dvanáctizápasová série bez porážky."