clanek-1

Po divokém průběhu jsme se Zlínem v závěrečných minutách vybojovali bod za remízu 3:3

15.03.2024, 12:00
UMT Satalice

FK Dukla Praha

3:3

(0:3)

18. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

FC Fastav Zlín

Sestava domácí: Vácha – Pokorný M. (46. Špírek), Pančev, Bárta, Kolský – Lopatář (46. Müller T.), Kožený (46. Babka), Podroužek) – Uher (58. Sladovník), Skalník, Káža (46. Svojsík)

Sestava hosté:

  • Branky: 47. Skalník, 83. Babka (PK), 90+5. Hvozdenský (vl.gól) – 25., 39., 45+1. Branecký
V prvním poločasu se zápas začal vyvíjet v náš neprospěch, když jsme odcházeli do šaten s třígólovým mankem. Ve druhém poločasu jsme však utkání dokázali po zlepšeném výkonu vyrovnat.

V první polovině prvního poločasu jsme měli několik příležitostí na vstřelení branky, akce jsme však kvalitní finální přihrávkou ani v jednom případě nedotáhli. To se naopak podařilo hostům, když právě po jedné z našich nedotažených akcí dobře vyřešili rychlý protiútok a šli do vedení. V 35. jsme mohli vyrovnat, Podroužka však vychytal ve velké šanci golman Kaňok a dorážkou Lopatář minul branku. To hosté byli znovu produktivní, když ve 39. hlavou uklidil míč do branky opět Branecký. Černou tečkou za prvním poločasem byla ještě třetí branka Braneckého v nastavení, kdy přes clonícího Pančeva za pomoci teče protlačil míč do sítě. Do druhého poločasu jsme vyměnili čtyři hráče. Hned ve druhé minutě se prosadil po individuální akci Skalník, který přesprintoval obránce a z úhlu propálil brankáře na přední tyč. V dalších příležitostech se objevil Podroužek a Sladnovník, další snížení však zařídil až Babka proměněnou penaltou po faulu na Tomáš Müllera. Díky kouskování hostů poleháváním a několika ošetřováním v průběhu druhého poločasu rozhodčí nastavil 7 minut. V páté minutě nastavení se k nám přiklonilo štěstí, když si Babkovu střelu na zadní tyč srazil hlavou do branky hostující Hvozdenský a uzavřel tak skóre divokého zápasu.

Utkání očima trenéra Tomáše Kulvajta:

"První poločas byl od nás ospalý jak v útočné, tak v obranné fázi. Dopředu jsme nedokázali dotáhnout několik slibných akcí, dozadu jsme naopak pozdě dostupovali a z toho pramenily všechny tři obdržené branky. Impuls do naší hry přinesli střídající hráči. Důležitý byl pro nás gól hned po přestávce, který nám vlil sebevědomí do žil a prakticky celý druhý poločas se nesl v duchu našeho tlaku. S akcentem na ofenzivu se hosté dostali ještě do jedné stoprocentní šance, samostatný nájezd však Filip Vácha skvěle vychytal a tím nám dal možnost utkání dotáhnout do remízového konce. Za to hráči zaslouží velkou pochvalu. Dotáhnout zápas alespoň do remízy, když prohráváte v poločase o tři branky se nepodaří každý den."