clanek-1

I ve druhém jarním utkání jsme remizovali 1:1, tentokrát na hřišti Pardubic

09.03.2024, 12:00
UMT Ohrazenice

FK Pardubice

1:1

(1 : 1)

17. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Vácha – Pokorný M., Pančev, Bárta, Kolský – Lopatář (85. Svojsík), Kožený, Podroužek (75. Müller T.), Babka (65. Regal) – Sladovník (46. Skalník), Uher

  • Branky: 26. Firbacher – 36. Uher
Také ve druhém jarním kole náš první dorost remizoval a udržel 4. místo v průběžné tabulce I. CDL.

Hned v 6. minutě jsme si po krásném pasu za obranu vytvořili velkou šanci Koženým, ten však v tísni střílel jen slabě. V dalším průběhu se hra přelévala, když jsme se snažili přes soupeře prokombinovat, domácí naopak vyráželi do rychlých kontrů. Ve 26. nás domácí dobrým presinkem donutili k chybě, kterou využili gólově. Na centr zprava si dobře naskočil Firbacher a hlavou usměrnil míč do sítě. Branka nás však ještě více motivovala k aktivitě a ta se nám vyplatila, když jsme do poločasu vyrovnali. Po narážečce před vápnem se po Sladovníkově přihrávce prosadil Patrik Uher a vyrovnal. Druhý poločas se nesl v duchu naší převahy, která s koncem zápasu vrcholila. Na šance však byl zápas vyrovnaný. Naši největší Uherovi zmařil dobrým vyběhnutím domácí brankář, Pardubičtí ve své jediné silné šanci mířili z úhlu mimo. I přes náš velký tlak v závěru tak skončil zápas remízou.

Trenér Tomáš Kulvajt po utkání řekl:

Přes dobře organizovanou obranu domácích jsme se dnes prosazovali velmi těžko. V zakládání útoků jsme se v určitých situacích nechovali úplně optimálně a z toho pramenila i naše chyba před první brankou. Na druhou stranu jsme po krásné akci, vykombinované pod tlakem v našem vápně až po vtipné finále, dokázali vyrovnat. Druhý poločas jsme mohli rozhodnout, ale nepodařilo se nám to ani ze standardních situací, ani ze hry. Celkově jsme si však vytvořili střeleckých příležitostí méně než minulý týden proti Olomouci a z tohoto pohledu spokojeni být nemůžeme.