clanek-1

Bolestná ztráta výhry v samém závěru utkání s kobyliskou Admirou

05.05.2024, 10:15
Zbuzany

FK Dukla Praha B

1:1

(1 : 0)

25. kolo, B-tým 2023/2024 - ČFL Skupina A

Admira Praha

Sestava domácí: Štefan –Ulman, Kocman, Bilstrup, Fojt (K) – Lehký, Atsuta (88. Pančev), Hübl (75. Bačinský) – Buchvaldek (79.Magdi), Jelínek, Hrubeš (88. Nikl)

Sestava hosté: Keller – Kunc (11. Záruba, 67. Martinic), Čížek, Horák, Fric – Kolář, Zahálka (K) (67. Konejl), Mráz (79. Skalický) – Jandovský, Burýšek, Čácha (67. Vlček)

  • Branky:Lehký (41. min.) - Horák (90.+5.min. pok. kop.)

    ŽK:Buchvaldek (45. min.), Bilstrup (55. min.), Jelínek (77. min.), Lehký (90.+1. min. - Burýšek (37. min.), Čížek (43. min.), Kolář (45. min.), Jandovský (51. +65. min.), Mráz (55. min.), Fric (86, min.), Skalický (90. min.)

    ČK: Jandovský (65. min. po druhé ŽK)

    Rozhodčí: Coufal - Hoch, Jati

V pětadvacátém kole ČFL, sk. A přivítala rezerva B-týmu Dukly ve Zbuzanech B-tým FK Admira Praha. V podzimní části si Dukla přivezla z Kobylis bod za remízu 1:1, když jediným střelcem Dukly byl A. Magdi. Trenér B-týmu Dukly, v tomto zápase T. Kubánek, využil zápase z lavičky A-týmu Dukly k udržení zápasové praxe v útoku J. Hrubeše, L. Buchvaldka a F. Lehkého.

Zkušenější hosté v rozestavení 4-3-3 začali odvážněji a v první dvacetiminutovce si vypracovali jednu gólovou šanci, ale hostující levý obránce Fric mířil z malého vápna nad branku Dukly. Dukla poté zrychlila a zpřesnila hru, zvykla si na důraz soupeře v osobních soubojích a od dvacáté minuty do poločasu si vytvořila čtyři gólové šance, z nichž ale proměnila pouze tu čtvrtou F. Lehkým, když v předchozích velmi dobrých šancích byli neúspěšní J. Hrubeš, L. Buchvaldek a O. Jelínek.

Hosté v závěru poločasu nestačili na mladíky z Dukly a vypomáhali si místy až surovou hrou, a snažili se vyprovokovat hráče Dukly a narušit tak plynulost jejich akcí. Za tyto prohřešky obdrželi v posledních deseti minutách první půle tři žluté karty.

Do druhého poločasu žádné z družstev nestřídalo. Hosté pokračovali v tvrdé hře, za což opět byli po právu sudím potrestáni dvěma žlutými kartami a jednou červenou. Dukla pokračovala v neproměňování svých šancí, v 50. minutě to byl F. Lehký, jehož nájezd z úhlu vykryl hostující brankář Keller, v 52. min. již hosté ze skrumáže protlačili míč za záda brankáře Dukly, J. Štefana, ale s faulem, což rozhodčí Coufal postřehl a branku neuznal. J. Štefan musel být po zákroku hostí krátce ošetřen. Když pak v 62. minutě si hosté vypracovali po centrovaném míči do pokutového území gólovou šanci, J. Štefan výborným reflexivním zákrokem jejich střelu ze 7 metrů stačil vyrazit mimo branku Dukly!

V 65. minutě rozhodčí za druhou žlutou kartu vyloučil hostujícího útočníka Jandovského a hosté vsadili vše na jednu kartu. Vystřídali najednou tři hráče a mermomocí se silou snažili přetlačit mladíky Dukly a vyrovnat. Dukla hostům a jejich tlaku odolávala a sama podnikala nebezpečné brejky, které však ani jednou nedotáhla ke vstřelení pojišťovací druhé branky. Nebezpečnou střelu J. Hrubeše z 15 metrů v 81. minutě stačil hostující brankář Keller vytěsnit na roh a nejnadějnější akce druhého poločasu, kdy postupovalo pět hráčů Dukly v brejku na dvojici hráčů hostí, skončila po střele F. Lehkého na rukou brankáře hostí.

V samém hektickém závěru, kdy rozhodčí nastavoval pět minut, získali hosté výhodu pokutového kopu, který v 90. + 5. minutě hostující stoper Horák proměnil a vyrovnal tak na 1:1.

Zápas řídila dobře trojice arbitrů, jako hlavní J. Coufal, jemuž na lajnách asistovali K. Hoch a D. Jati. Tito rozhodčí včasným udělením žlutých karet ochránili alespoň v rámci možností zdraví hráčů Dukly při nevybíravých, někdy až surových a zdraví ohrožujících zákrocích některých hostujících hráčů. Také lavička hostí, která se vyznačovala v průběhu utkání nadávkami a absencí respektu k rozhodčím i hráčům soupeře, tj. Dukly, k fair vedenému zápasu a sportovní atmosféře vůbec nepřispěla. Byl to zcela jiný kontrast v porovnání s lavičkami jiných týmů, např. již dříve zmiňovaných Domažlic nebo Slavie B, kteří ctili a respektovali protihráče i rozhodčí.

Od úvodních minut začali zkušenější hosté (v průměru o 4 roky starší než mladíci z Dukly) důrazněji, aktivněji. V 11. minutě střílel pravý křídelní útočník Jandovský ze 17 metrů metr vedle. Ve 14. minutě po „proklouznutí“ míče J. Štefanovi, zachraňoval na malém vápně F. Ulman, kterého navíc fauloval hostující útočník. Ve dvacáté minutě si hosté vypracovali první gólovou příležitost, ale levý obránce Fric z malého vápna mířil nad branku Dukly.

Poté převzala otěže zápasu Dukla. Ve 22 . min. v gólové šanci J. Hrubeš z hranice pokutového území, ze 16 metrů mířil přízemní střelou jen půl metru vedle. V ještě větší příležitosti se ocitl ve 25. minutě L. Buchvaldek, kdy po vyšachování obrany Admiry z levé strany po kombinaci J. Hrubeš, H. Hübl, O.

Jelínek, a přízemním centru od H. Hübla, zakončoval ze 4 metrů do odkryté branky mírně v záklonu vedle. Když pak i O. Jelínek se svojí gólovou šancí ve29. minutě po přihrávce a akci J. Hrubeše a L. Buchvaldka naložil stejně a míč ze 7 metrů zamířil metr vedle hostující branky, byl jediným střelcem v první půli F. Lehký, který ve 41. min. po protiútoku do otevřené obrany hostí a po přihrávce L. Buchvaldka vsítil z levé spojky ze 14 metrů první branku zápasu, 1:0.

Ve druhé půli byla z počátku aktivnější Dukla, ve 49. min. střílel H. Hübl z levé spojky ze 13 metrů, ale hostující brankář Keller jeho střelu vyrazil. Hned o minutu později v další gólové příležitosti pohyblivý F. Lehký se dostal za obránce a z levé spojky ze 14 metrů jeho střelu opět hostující brankář Keller stačil vyrazit.

V 57. min. byli na druhé straně nebezpeční hosté, kdy po rohovém kopu zakončoval na bližší tyči kapitán Zahálka, ale mířil vedle branky Dukly. Největší příležitost hostí pak zmařil v 62. minutě brankář J. Štefan, který prudkou střelu hostí ze 7 metrů stačil reflexivním zákrokem vyrazit nad branku Dukly!

V 65. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen pravý křídelní útočník hostí Jandovský. O dvě minuty později hostující trenér Peřina vystřídal tři hráče čerstvou trojicí hráčů v čele s matadorem, 41letým Martinicem. Hosté pak i v deseti vsadili na jednu kartu, maximálním důrazem v soubojích a okamžitými centry do pokutového území Dukly vyrovnat stav zápasu za každou cenu. Dukla pak z vlastní poloviny podnikala nebezpečné rušové protiútoky.

V 80. min. „vytáhl“ těžkou střelu hostí z 15 metrů J. Štefan na roh. V 81. minutě na druhé straně se stejně zaskvěl hostující brankář Keller po střele J. Hrubeše z pravé spojky z 15 metrů pod břevno. Z následného rohového kopu zahrávaného R. Fojtem zakončoval stoper A. Kocman hlavičkou ze 6 metrů nad branku hostí. Za zmínku pak stojí i přečíslení hostující obrany po rychlém protiútoku Dukly, kdy postupovalo 5 hráčů Dukly na dva hráče Admiry, ale útok zakončený střelou z úhlu skončil v rukavicích brankáře Admiry.

Dukla pak sáhla v 88. min. ke střídání a rozhodčí nastavil 5 minut. V poslední minutě nastavení pak hostující hráč byl na okraji pokutového území podražen a z následného pokutového kopu hostující stoper Horák přízemní střelou po levé ruce brankáře Dukly vyrovnal na 1:1.

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly T. Kubánkem:

„Nás teď bezprostředně po skončení trochu bolí, že utkání skončilo remízou 1:1, jelikož jsme dostali rozhodující branku v 95. minutě z pokutového kopu. Bavili jsme se ale i s trenérem A. Majerem, že před zápasem bychom remizu s tímto soupeřem i na tomto těžkém terénu, který tady je, brali, takže v tuto chvíli převládá zklamání z toho, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Víme ale, že v této soutěži je pro nás každý zápas těžký a s tím mladým mužstvem, které máme, a tak si každého bodu vážíme.“