clanek-1

Lepší efektivita v zakončení přinesla B-týmu Dukly tři body z pražského derby z Jinonic

16.03.2024, 10:15
UMT Motorlet, Butovická ul.

FK Motorlet Praha

1:4

(1 : 2)

18. kolo, B-tým 2023/2024 - ČFL Skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí: Dvořák – Walter, Kučerka, Kodr, Candela (46. Alexandr) – Rossmann (84. Sehedi), Scharf (69. Konopásek), Rataj, Šulc – Stoch (K) - Žížala

Sestava hosté: Gothard – Krejčí, Kocman, Krenciv (K), Ulman – Bačinský (64. Hübl), Atsuta, Bilstrup (89. Bárta) – Magdi, Jelínek, Lehký (75. Nikl)

  • Branky:M. Kodr (45. min.) - Vlastní (M. Rataj – 23.min.), A. Magdi (41. min.), H. Hübl (82. min., O. Jelínek (90. min.)

    ŽK:bez karet

    Rozhodčí: Nejedlo - Melichar, Dohnal

V osmnáctém kole ČFL, sk. A zavítala rezerva B-týmu Dukly na hřiště FK Motorlet v Praze 5 Jinonicích. V podzimní části, ve třetím kole, béčko Dukly na domácím hřišti v Přední Kopanině prohrálo s Motorletem 0:1. Rezerva Dukly v minulém kole také vyšla bodově naprázdno, když prohrála na domácím hřišti na UMT v Satalicích B-týmu Českých Budějovic 0:1 a Motorlet prohrál na hřišti Slavia Karlovy Vary 2:3.

Rezervní tým Dukly v tomto zápase posílili z A-mužstva Dukly v útoku F. Lehký. V zápase, v němž domácí vycházeli z rozestavení 4 – 4 – 1 - 1, patřily Motorletu vstupní pasáže do obou poločasů. Obrana Dukly však pracovala bez chyb a tak se Dukla dostala do vedení po rychlém protiútoku ve 23. minutě vlastní brankou Motorletu, které pak zaslouženě navýšila ve 41. minutě brankou A. Magdiho. Domácím se podařilo snížit v poslední minutě prvního poločasu brankou M. Kodra na 1:2. Ve druhé půli opět domácí začali náporem, ale naštěstí pro Duklu ve 49. minutě nastřelili pouze tyč a další pokusy o vstřelení branky obrana Dukly odvrátila. Po dvacetiminutovém náporu domácích se hra vyrovnala a po té, co Dukla v 82. minutě zvýšila brankou H. Hübla na 1:3 a potvrdila v 90. minutě brankou O. Jelínka na 1:4, bylo o zisku tří bodů rozhodnuto.

Dukla se ziskem 22 bodů v průběžné tabulce ČFL, sk. A je na jedenáctém místě, Motorlet zůstává na čtrnáctém místě se ziskem 16 bodů. Dukla tak naplno bodovala poprvé od 5. kola, kdy zvítězila nad Pískem.

V úvodní dvacetiminutovce sice Motorlet začal náporem, ale mladíci Dukly hráli pozorně a domácí nepouštěli do gólových příležitostí. Naopak v 11. minutě se dostával do dobré příležitosti F. Lehký po centrovaném míči A. Magdiho, ale v poslední chvíli mu míč ukopl na malém vápně se vracející domácí Kučerka. První střelu na branku tak vyslala Dukla v 16. minutě, ale lehký oblouček z hlavičky O. Jelínka ze 13 metrů domácího brankáře Dvořáka nepřekvapila.

Ve 23. minutě vybojoval míč v souboji s obránci Motorletu agilní O. Jelínek, přešel přes dva bránící stopery Motorletu a v nájezdu na domácího brankáře mu míč vypíchl vracející se záložník M. Rataj do vlastní sítě, 0:1.

Ve 25. minutě domácí ve snaze srovnat skóre, přidali a výsledkem byl střelecký pokus domácího kapitána M. Stocha ze 13 metrů nad branku Dukly. Hned o dvě minuty později se dostal do brankové příležitosti domácí střední záložník D. Scharf, ale jeho střelu z pravé spojky z 8 metrů stačil brankář Dukly L. Gothard vyrazit na rohový kop. Když pak domácí z několika rohových kopů branku Dukly neohrozili, ve 41. min. po kombinaci O. Jelínek, L. Bilstrup, F. Ulman se dostal do zakončení A. Magdi a zvýšil na 0:2 pro Duklu.

Ve 44. minutě pak mohlo být v táboře Dukly ještě veseleji, to když po přihrávce S. Atsuty postupovala dvojice hráčů Dukly na jednoho stopera, F. Lehký přes něj přešel a sám proti domácímu brankáři Dvořákovi přízemní střelou ze 14 metrů mířil po zemi těsně vedle domácí branky.

Následně se potvrdilo nechvalné známé pravidle „nedáš – dostaneš“, když domácí se ve 45 minutě dostali do brejku a nebezpečný střílený přízemní centr z levé strany odvracel v poslední chvíli F. Ulman na rohový kop.Ten z levé strany ve 45. minutě zahrával domácí kapitán M. Stoch, našel hlavu nabíhajícího stopera M. Kodra a domácí snížili na 1:2.

Do druhého poločasu domácí vystřídali na postu levého obránce Candela Alexandrem.

Domácí, povzbuzeni vstřeleným gólem „do kabin“, zatlačili Duklu a již ve 46. minutě stříleli z 19 metrů vedle branky Dukly. Dukla kontrovala ve 47. minutě technickou střelou F. Lehkého ze 17 metrů půl metru nad branku Motorletu. Ve 49. minutě si domácí vytvořili největší šanci zápasu, když nastřelili tyč branky Dukly po centrovaném míči pravého obránce Waltera a následně odražený míč napálil domácí útočník Žížala z 11 metrů nad branku Dukly.

Když potom na druhé straně po rohovém kopu Ch. Bačinského zakončoval Š. Kejčí z 10 metrů nad domácí branku, tlak domácích ustával a Dukla po prostřídání vyrovnala hru a získala i mírnou herní převahu. Zápas se pak „zlomil“ v 82. min., když po atakování rozehrávky domácích O. Jelínkem a A. Magdim dostal míč „čerstvý“ H. Hübl a z pravé spojky z 23 metrů krásnou křížnou střelou k tyči zvýšil na 1:3 pro Duklu.

Domácí po té znervózněli a Dukla je již nepouštěla na dostřel branky L. Gotharda, v 90. minutě pak nepřesnou rozehrávku domácího brankáře Dvořáka zachytil O. Jelínek a zblízka zvýšil na konečných 1:4 pro Duklu. Když pak v nastavení 4 minut Dukla kontrolovala prostor, oplatila tak Motorletu podzimní porážku z domácího hřiště v Přední Kopanině.

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Tak my jsme dnes odehráli výborně první poločas, škoda, že jsme v závěru místo na 0:3, dostali gól na 1:2. Samozřejmě potom to domácí „nakoplo“ a třicet minut jsme se museli bránit standardním situacím, byly tam i nějaké závary. Kluci byli stateční, nám se tolik nedařilo, ale kluci do toho dali srdce a bojovnost a pak v závěru do otevřené obrany domácích jsme přidali dvě branky, ale první poločas jsme zvládli dobře a po té sérii, kdy jsme dlouho nemohli vyhrát, tak bylo jasné, že vítězství se nebude rodit úplně zlehka.“