clanek-1

Dukla veze výhru z Hané

21.04.2024, 17:00

SK Hanácká Slavia Kroměříž

0:2

(0:1)

24. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí: J. Dostál – Zavadil, Houser, T. Matoušek (C) (26. Kudela) – Wala (80. Tiahlo), Cupák, Machalík, Jeleček (26. Oulehla) – Vincour, Chwaszcz (63. Dočkal) – Martinek (46. Hrdlička). Náhradníci: Gergela – M. Jaroň.

Sestava hosté: Šťovíček – Vondrášek, Peterka (C), D. Hašek, Ludvíček – Kozma (78. Moulis) – Douděra (78. Ullman), J. Hora (88. Holiš), J. Jeřábek, Helešic (78. Barac) – Mešanović (67. Matějka). Náhradníci: Rada – Špatenka.

  • Branky:37. Helešic a 90+3. Moulis.

    ŽK:9. Wala (KRO), 82. Houser (KRO), 85. Tiahlo (KRO) – 23. J. Jeřábek (DUK), 79. Vondrášek (DUK), 85. Peterka (DUK)

    Rozhodčí: Kvítek – Hádek, Malimánek

    Počet diváků: 878.
Dukla ve čtyřiadvacátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyrazila do Kroměříže na závěr svého anglického týdne, kdy v osmi dnech odehrála tři utkání. O výsledku zápasu rozhodla jediná branka, kterou vstřelil v závěrečných minutách prvního poločasu Matěj Helešic. V nastaveném čase pak vítězství dukelských potvrdil střídající Pavel Moulis.

Hanáci vstoupili aktivně do utkání a v úvodu zápasu drželi míč na svých kopačkách. Dukla se do prvního tlaku dostala v 11. minutě, Hora však nepřesně nahrával. O pár chvil později se ke střele dostal také Mešanović, který přestřelil.

Po dvaceti minutách se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Daniel Kozma. Jeho tečovanou střelu však domácí brankář chytil. Na druhé straně střílel Martinek a skvělý přehled ukázal také hostující gólman Jan Šťovíček.

Domácí byli i nadále při chuti a brzy si vytvořili další šanci. Michal Cupák zpracoval odražený míč, následná střela nicméně jen přestřelila dukelskou branku. S postupem času začala Dukla přebírat otěže zápasu a od 28. minuty byla téměř nepřetržitě na míči.

Postupný tlak nakonec našel svůj úspěch. Mešanovič ve vápně zaměstnal dva hráče a posunul Ludvíčkovi. Krajní obránce Pražanů následným centrem nabídl příležitost Kozmovi, po kterém se k odraženého míče zmocnil Matěj Helešic. Levý univerzál prostřelil množství hráčů před sebou a poslal svůj celek do vedení.

Po změně stran projevil snahu o vyrovnání Hrdlička. V brankovém území stál připravený Ludvíček, který svému soupeři nedovolil vystřelit. Na druhé straně se k hlavičce dostal střelec první dukelské branky, ale jeho pokus vyrazil brankář Dostál na rohový kop.

Pražané zvýšili tlak na soupeře a brzy si vypracovali další vyloženou příležitost. Martin Douděra si narazil na pravé straně s Jakubem Horou a dostal se až na hranici penalty. Pohotový zákrok Dostála ale podržel Hanáky i v osmapadesáté minutě.

Výraznou postavou byl také dukelský obránce Tomáš Vondrášek. Ten nejprve trefil brankovou konstrukci po odraženém míči, na druhé straně také zablokoval nebezpečný centr po protiútoku Kroměříže.

V závěru utkání zužitkoval otevřenou obranu ještě Pavel Moulis, který upravil na konečných 2:0. Nyní nás čekají dva po sobě jdoucí duely na Julisce. Nejbližší se uskuteční v sobotu 27. dubna od 14 hodin a soupeřem bude rezervní tým Sigmy Olomouc. Vstupenky jsou v předprodeji dostupné zde.

Hodnocení trenéra

Jiří Vágner (FK Dukla Praha): Celý zápas jsme měli pod kontrolou, přestože byl závěr utkání z naší strany opět hektický. Zápas jsme mohli rozhodnout zhruba v rozmezí od 50. do 70. minuty, kdy jsme měli několik vyložených příležitostí. Nakonec jsme se dočkali až v nastaveném čase, kdy naše vítězství pojistil brankou na 2:0 Pavel Moulis. Domácí nám dnes hrozili z rychlých protiútoků a ze standartních situací, na které jsme se připravovali, ale přesto jsme je Kroměříži umožnili prostřednictvím našich chyb. V první půli nám chyběla přesnost ve finální fázi. Ve druhém poločase jsme se pak do zakončení dostávali častěji, ale šance jsme neproměňovali a zápas rozhodli až ve třetí minutě nastaveného času.