clanek-1

Výhra nad Prostějovem přiblížila Duklu k čelu tabulky

28.10.2023, 10:30
Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice

1.SK Prostějov

1:2

(0:1)

14. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Krynskyj – Slaměna, Šimek (87. Moučka), K. Spáčil, P. Jaroň, R. Látal (65. Silný), Habusta, Gábriš, Bartolomeu (55. Zapletal), Malec, Koudelka.

Sestava hosté:

Šťovíček - Vondrášek, Peterka, Hašek, Ludvíček - Moulis (73. Ullman), Jeřábek (73.Špatenka), Barac, Kozel (88. Holiš), Šebrle (73. Douděra) - Matějka (90+3 Zeronik).

  • Branky: 68. Gábriš – 45+2. Moulis, 65. Kozel, ŽK: 42. Koudelka, 51. Látal, 71. Šimek – 90+1. Hašek, 90+4. Špatenka, Rozhodčí: Daniel Vokoun, Střely na bránu: 5:4, Střely mimo: 3:6, Rohy: 4:2.
  • Diváci: 320
V rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Dukla představila v Olomouci na hřišti Prostějova. Pražany poslal na konci první půle do vedení Pavel Moulis, po změně stran navíc zvýšil vedení svého celku David Kozel. Na výhře týmu z Julisky nic nezvrátila ani kontaktní branka Gábriše v osmašedesáté minutě.

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha): Dnešního vítězství si hodně ceníme, hráli jsme s nepříjemným soupeřem. Blíží se konec podzimní části a tři body z venkovního hřiště jsou v této fázi soutěže opravdu důležité. První poločas byl hodně bojovný, míč byl často ve vzduchu, ale v obranné fázi jsme si s tím dobře poradili. V útočné fázi nám naopak chyběla větší přesnost, rychlost a efektivita. Ze třech příležitostí jsme se nedokázali prosadit. Pomohl nám gól, který jsme vstřelili po krásné akci Davida Kozla, kdy se prosadil Pavel Moulis v poslední vteřině první půle. Druhý poločas jsme zahájili aktivněji, což vyústilo v náš druhý gól. Měli jsme dobrý pohyb a velkou část zbylých minut utkání jsme odehráli před brankou Prostějova. Bohužel jsme krátce po zvýšení na 2:0 inkasovali kontaktní gól. Konec utkání jsme tak dohrávali v nervózní, hektické atmosféře, kdy do našeho vápna chodilo od soupeře hodně dlouhých míčů. Závěr zápasu byl opravdu vybojovaný, ale měli jsme i několik brejkových příležitostí do otevřené obrany Prostějova. Příště musíme tyto situace trestat, být klidnější a přesnější v zakončení, abychom utkání zvládali ve větší pohodě.