clanek-1

Nevydařené utkání U18 proti Meteoru

13.08.2022, 10:00
Bedřichovská

Meteor Praha

3:1

(2 : 1)

2. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Petřík (B) – Veselý, Štola (K), Kincl, Pešek – Kaneshev (46´ Sýkora), Schwan (83´ Hladký), Dvořák, Haluza (92´ Row) – Nykl (62´ Negru), Zemánek (83´ Vlček).

Sestava hosté:

Váňa (K) – Bartošek (46´ Šimon), Fantík, Múller (30´ Špírek), Kolský – Svoboda, Kožený (K), Laredo – Pešek (46´ Blecha), Blokeš (55´ Koller), Prior.

  • Branky: – 8´ Nykl, 15´ Zemánek, 76´ Zemánek - 16´ Blokeš ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Náš tým nepodal špatný výkon, ale body nezískal díky neproměněným šancím a také penaltě a navíc dohrával utkání v deseti hráčích bez vyloučeného Kollera.

V prvním venkovním utkání nové sezóny jsme zavítali na hřiště Meteoru. Domácí, posílení nedávnými zkušenostmi z nejvyšší soutěže zvládli výborně vstup do utkání. Odolali úvodnímu kombinačnímu tlaku našich chlapců a již v 8. minutě šli do vedení. Po naší ztrátě ve středu hřiště a rychlém přechodu do protiútoku se Nykl ocitl sám před Váńou a svou šanci proměnil. Z prakticky identické situace (ztráta před vápnem domácích a následný rychlý přechod vpřed) šel Meteor v 15. min již do dvoubrankového vedení po úspěšném zakončení Zemánka.

Přes určitý šok hráči Dukly neklesli v odhodlání a do minuty se dokázali vrátit zpět do zápasu gólem Blokeše po krásné kombinaci v křídelním prostoru. Příležitosti Peška a znovu Blokeše bohužel zůstaly nevyužity, a tudíž jsme po prvním poločase museli dohánět manko jednoho gólu.

Úvod druhé půle patřil naší osmnáctce. Dařilo se nám rychleji kombinovat a hra se odehrávala převážně na polovině domácích. Naděje na obrat podpořila v 55. min nařízená penalta proti domácím. Prior si chytře naběhl na po zemi rozehraný rohový kop, prvním dotykem udělal kličku obránci domácích a ten ho fauloval.

Meteor v tento klíčový moment utkání podržel brankář Petřík a penaltu Koženému chytil. Náš následující plynulý tlak a hon za vyrovnávací brankou výrazně ztížil rozhodčí, když v 75. min udělil druhou žlutou kartu Kollerovi za neverbální gesta po ostrém zákroku domácích.

Oslabení dokázali domácí obratem využít a zápas třetí brankou rozhodl znovu Zemánek. Mrzí nás porážka, nicméně jsme vděčni za mnoho podnětů do tréninkového procesu a další cesty. V příštím kole přivítáme v domácím prostředí tým Mostu.