clanek-1

Ze Zbuzan vezeme tři body

30.10.2021, 10:15
FK Zbuzany, Chotečská ul.

FK Zbuzany 1953

0:1

(0 : 1)

14. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Soukup - Houha, Novák, Zákostelský (K), Borkovec - Eliáš (Barciaga), Agyeman, Eichler, Pouček - Hampl, Jonáš (64. Nováček)

Sestava hosté:

Šťovíček - Ludvíček, Kozojed, Matoušek (K), Březina - Kott, Uhlíř, Hudec (90. Mládek)- Bin (75. Jeřábek), Varačka (87. Štefančin), Adediran Quadri

  • Branky: Adediran Quadri (31.) , ŽK: Jonáš (30. min.), Houha (43. min), Rotbauer (43. min.) - Jeřábek (81. min.) ČK: Houha (43 min.) , Rozhodčí: Kovářová Veronika - Šťastný Vít, Mrkáček Michal Delegát: Martinec Lubomír
  • Diváci: 130
B- tým Dukly zajížděl ve 14. kole ČFL, skupiny B na hřiště FK Zbuzany 1953, který v dosavadním průběhu mistrovské sezóny získal 18 bodů, tedy o bod méně než mladíci z Dukly, a jejich zkušenější tým byl mírným favoritem v utkání s B- týmem Dukly. Rezervní tým Dukly posílili ze širšího kádru A- mužstva již v předchozích zápasech osvědčení J. Šťovíček, T. Kott, Bin Kim, a Q. Adediran. Domácí tým, v němž nastoupili ještě "loňští" dukláci T. Novák a K. Houha, pod vedením zkušeného kapitána, třicetiletého J. Zákostelského, v záloze dirigovaní technicky vyspělým B. Agyemanem, se snažil rychlými kombinačními akcemi překonat obrannou řadu Dukly. Celkově však měla Dukla vývoj zápasu pod kontrolou, k čemuž přispěl i vývoj zápasu, v němž se Dukla dostala do vedení, následně domácí neproměnili penaltu a deset minut na to pak byli oslabeni o vyloučeného K. Houhu. Po úvodní půlhodince, která patřila aktivnějším mladíkům z Julisky, se B-tým Dukly ujal vedení, tři minuty na to domácí, při zahrávání rohového kopu, zahrávali pokutový kop za bránění ve hře. Brankář Dukly, J. Šťovíček, však vystihl směr střely domácího exekutora Poučka a jeho střelu vyrazil. Hra v poslední čtvrthodině se pak odehrávala mezi pokutovými územími obou mužstev. Dvě minuty před poločasovou přestávkou domácí pravý obránce K. Houha obdržel žlutou kartu za šlapák a následně červenou kartu za kritiku rozhodčí. Do druhé půle domácí vystřídali středního záložníka Eliáše Barciagou s cílem i přes oslabení zvrátit nepříznivé skóre. Domácí ve druhé půli drželi po většinu času míč na svých kopačkách, ale k nebezpečnému, natož pak gólovému ohrožení, branky Dukly se nedostali. Dukla tak vybojovala ve vyrovnaném zápase, v němž však nepustila domácí do gólových šancí, důležité tři body a se ziskem 22 bodů bude přezimovat zaslouženě v první polovině tabulky

Dukla vstoupila do zápasu aktivněji než domácí. Hned ve druhé minutě po přihrávce Q. Adedirana na levou stranu na B. Kima následoval ostrý centr do malého vápna, kde dobíhající Varačka míč nezasáhl a centrovaný míč skončil podél domácí branky metr vedle.

Ve čtvrté minutě další gólová šance Dukly zůstala nevyužita, to když střílený centr z levého křídla od B. Kima na malé vápno tečovala domácí obrana a T. Kott z prostoru značky pokutového kopu přestřelil odkrytou domácí branku.

V deváté minutě se dostali domácí poprvé k brance Dukly, když centr domácích zblokoval bránící L. Březina na rohový kop. Ten zahrával levý záložník Pouček, brankář J. Šťováček dobře přečetl hru a míč na vzdálenou tyč vyboxoval.

V jedenácté minutě na druhé straně zahrávala rohový kop Dukla z pravé strany, přetažený míč vystřelil z levé spojky ze 14 metrů v pádu D. Ludvíček a odražený míč od obrany Zbuzan vystřelil pohotově z pravé spojky z 18 metrů T. Kott, nad branku domácího brankáře Soukupa.

Ve 30. minutě šla Dukla po dobrém obranném zákroku J. Uhlíře do rychlého přečíslení domácí obrany, M. Varačka se dostal přes bránící dvojici hráčů, ale pak domácí Jonáš, jej 5 metrů na půli domácích podkopl zezadu, za což obdržel žlutou kartu.

Následný trestný kop rozehrál J. Uhlíř na J. Kozojeda, ten na F. Matouška pak následovala výměna míče na B. Kima, a opětovně na J. Uhlíře, J. Kozojeda , který našel na pravé straně J. Hudce, který kolmicí v pravém křídle našel nabíhajícího Q. Adedirana, který si zpracoval míč před atakujícím stoperem domácích T. Novákem a z pravé strany z úhlu křížnou střelou zaslouženě poslal v 31. minutě Duklu do vedení, 1:0.

Domácí odpověděli zvýšeným úsilím a výsledkem byly dva rohové kopy Zbuzan ve 34. minutě, zahrávané levým záložníkem Poučkem. Při druhém rohovém kopu si rozhodčí povšimla nedovoleného bránění F. Matouška na domácího útočníka Hampla a nařídila pokutový kop pro domácí. K jeho exekuci se ve 34. minutě postavil levý záložník Pouček, ale J. Šťovíček jeho střelu levou nohou vystihl a střelu vyrazil.

Po té se hra odehrávala většinou mezi pokutovými územími obou mužstev. Ve 43. min. na půli fauloval šlapákem domácí pravý obránce K. Houha, který za tento zákrok dostal žlutou kartu, následně po "slovním ataku" na rozhodčí dostal červenou, k tomu na lavičce domácích dostal žlutou kartu i náhradník Rotbauer.

V poslední minutě opět zahrozila Dukla, když se po pasu do levého křídla od F. Matouška a přihrávce M. Varačky dostal za domácí obranu nabíhající Q. Adediran a pohotovou střelou z levé strany ze 13 metrů na bližší tyč přes křižujícího stopera Zákostelského přinutil domácího brankáře Soukupa ukázat svoje umění, který jeho prudkou střelu stačil vyrazit na roh.

Do druhé půle domácí vystřídali v záloze Eliáše Barciagou a na post pravého obránce za vyloučeného Houhu se stáhl střední záložník Eichler. Domácí začali s elánem a snahou otočit stav utkání, výsledkem byly dva rohové kopy v 51. a 52. minutě. Obrana Dukly však byla připravená.

Naopak na druhé straně v 54. minutě po stříleném přízemním centru T. Kotta zakončoval v gólové šanci z 12 metrů proti brance domácích D. Ludvíček prudkou střelou půl metru nad.

Domácí zahrozili jedinkrát ve druhém poločase v 58. minutě, když střílený centrovaný přízemní míč z levé strany proletěl malým vápnem Dukly a dobíhajícího domácí Hampl ve skluzu na míč nedosáhl.

Domácí pak drželi více času míč na svých kopačkách, Dukla se ale nenechala překvapit, obrana se zálohou stačila vykrývat nebezpečné prostory a postupem času i ona vyrovnala hru. V 64. min. po faulu domácího stopera, kapitána Zákostelského na Q. Adedirana, zahrávala Dukla trestný kop J. Hudcem z pravé postranní čáry 25 metrů od rohového praporku. Přetažený míč vrátil z levé strany do vápna D. Ludvíček, odkud z levé spojky ze 13 metrů zakončoval v gólové pozici M. Varačka metr nad domácí branku.

V 64. minutě domácí vystřídali v útoku Jonáše čerstvým Nováčkem.

I nadále se hra odehrávala většinou v poli, Dukla neotevírala hru, domácí se snažili kombinačně nebo nákopy do linie obrany Dukly překvapit hostující tým, ale ten hrál zodpovědně a domácí držel na distanc od branky jistého J. Šťovíčka.

Dukla po té sáhla ke střídání, v 75. min. vystřídala pracovitého B. Kima J. Jeřábkem, který v 81. min. dostal žlutou kartu za faul za hru vysokou nohou.

V závěrečných minutách si Dukla pohlídala vývoj utkání a dvojím střídáním nepřipustila domácí do tlaku.

Dukla tak vybojovala na horké půdě ve Zbuzanech po zásluze důležité tři body.

Hodnocení trenéra: