clanek-1

Dukla B: Zasloužené tři body po vyrovnaném poločase s béčkem Hradce

01.09.2019, 10:15
Jirny

FK Dukla Praha

2:1

(1:1)

4. kolo, ČFL skupina B muži B 2019/2020

FC Hradec Králové B

Sestava domácí: Šťovíček - Souček, Dancák, Fišl, Douděra (76. Veniger), Mentberger (78. Kim), Kott, Vyleta (66. Kovernikov), Lauko, Bezdička (56. Houha), Palacios (56. Ullman).

Sestava hosté: Brát - Ptáček (81. Martinec), Plašil, Locker (81. Vítek), Kadlec - Mahr, Štěrba (74. Sokol), Vobejda, Bičiště (85. Nemšovský)- Samko, Rajnoch.

  • Branky: 8. Palacios, 80. Ullman - 42. Bičiště.
Ve čtvrtém kole přivítal B tým Dukly v Jirnech B tým Hradce Králové. Po herně i výsledkové vyrovnaném prvním poločase, rozhodla ve druhé půli silnější lavička domácích a tři body získali zaslouženě mladíci Dukly. V první půli se dostala Dukla do vedení po průniku Palaciose, hosté zaslouženě vyrovnali tři minuty před půlí Bičištěm. Ve druhém poločase si vypracovali více příležitostí hráči Dukly a po akci střídajících Kima a Ullmana, se brankou Ullmana dostali do jednobrankového vedení v 80. minutě a zápas pak dovedli do vítězného konce. Před návštěvou 60 diváků dobře rozhodovala trojice rozhodčích, v čele s hlavním p. Dujsíkem, jemuž na čarách asistovali p. Hájek a paní Hanákovou.

Dukla se dostala do vedení po pěkné kolmé přihrávce Mentbergera a rozběhnutého Palaciose, který unikl obráncům a ze 16 metrů prostřelil vyběhnutého brankáře Bráta, 1:0 pro Duklu. Hosté zahrozili ve 13. minutě průnikem Bičiště z levé strany zakončeným střelou ze 7 metrů, ale Šťovíček v brance Dukly dobře vykryl úhel a střelu zneškodnil. Až do občerstvovací přestávky ve 21. min. byla Dukla lepší a aktivnější. Po té začali přebírat aktivitu hosté, a když po pěkné kombinaci mezi Mentbergerem, Laukem a Palaciosem se v koncovce Mentberger neprosadil, zahrozili aktivnější hosté příležitostí a střelou Bičiště ze 14 metrů. Nakonec ve 42. minutě přišli domácí o vedení, když se k zakončení dostal opět levý záložník Bičiště a střelou z levé spojky z 22 metrů do levého vinglu vyrovnal na poločasových 1:1.

Ve druhém poločase začala aktivněji Dukla, ale ani Vyleta v 50. minutě, ani Palacios ve svých šancích nebyli góloví. Po sérii prostřídání v řadách Dukly si vypracovala Dukla více šancí, ale ani Vyletova střela ani Fišlovo zakončení z dobrých pozic gól nepřinesly. Hradečtí zahrozili zčistajasna v 69. min., když po trestném kopu Kadlece zakončovali z 12 metrů do břevna Dukly. Tuto ojedinělou šanci hostí ve druhém poločase Dukla přežila a zahrozila střelou Kotta z 22 metrů, ale hostující brankář Brát byl pozorný. Dukla pak po sérii střídání zahrozila průnikem Kima a hned z dalšího úniku Kima v 80. min., který předložil přihrávku na nabíhajícího Ullmana před odkrytou branku, se dostala po přesném zakončení Ullmana do zaslouženého vedení. Když pak dva průniky Houhy a jedno zakončení Kovernikova z 5 metrů mířily nad hostující branku, ukončil v horkém letním počasí rozhodčí Dujsík zápas, v němž zvítězili mladíci Dukly zaslouženě nad vrstevníky z Hradce Králové.