clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 27.03.2013

Vyšleháme České Budějovice?

Jaro je tady! Ovšem pouze kalendářní, o příznivém fotbalovém počasí si totiž můžeme nechat zatím jen zdát. V pátečním podvečeru bude Juliska svědkem utkání 21. kola Gambrinus ligy, které sehrajeme s jihočeským týmem SK Dynamo České Budějovice.

Jihočechům se poslední kola příliš nedaří, nachází se na posledním místě tabulky a jde jim tak o všechno, ne jinak tomu bude i v nadcházejícím duelu. Přes zimu odešli z Budějovic hráči zvučných jmen  - obránce Tomáš Řepka a duklackým fanouškům dobře známý útočník Miroslav Markovič. Dále záložníci Michal Rakovan, Fernando Tobias Hudson a útočník František Němec. Posílit mužstvo naopak přišel útočník Jakub Hora, obránci Hrajr Mchojan a Václav Ježdík, záložníci Roman Wermke, Jaroslav Černý a Edgar Malakjan. Do vzájemného utkání mohou naskočit všichni hráči Budějovic. Mezi karetně ohrožené patří v tomto duelu obránce Lengyel.

V posledním 20. kole hostilo Dynamo Zbrojovku Brno, se kterou získalo druhý jarní bod za remízu 1:1. "Z naší strany to bylo hodně nepovedené utkání. Vypadalo to, jako by nervozita našim hráčům svazovala nohy, uvedl pro klubový web trenér Pavol Švantner, který nahradil před startem jarní části ligy Miroslava Soukupa. “Mohli jsme přidat i druhou branku. Jenže gól na 1:0 nás neuklidnil, pořád tam byly zbytečné ztráty balonu. Brno nás rychlou kombinací přehrávalo a potrestalo lacinou brankou,” dodal. Kromě utkání s Brnem, se Budějovice střetly s týmy Olomouce (0:0), Sparty (0:2) a Liberce (1:3).

Nerozhodným výsledkem skončilo i naše poslední vzájemné utkání. Na podzim se v první půli ujalo vedení Dynamo gólem Řezníčka a až ve druhé půli po centru Malého vyrovnal na konečných 1:1 Jan Vorel, který má pro toto utkání stopku.

"Myslím si, že to bude hodně podobné utkání jako s Příbramí. Budějovice hrají o záchranu, v každém utkání se musí snažit bodovat, takže sem určitě nepřijedou s odevzdanou náladou, ale s tím, že si chtějí něco odvézt. Zase stejně jako Příbram mají poměrně zkušené mužstvo, je tam plno hráčů, kteří mají stovky ligových utkání, vzadu Daněk, Lengyel, v prostředku hřiště Rýdel, ten už má také něco za sebou. Pak tam mají mladé hráče, kteří už ale také mají zkušenosti. Řezníček je nepříjemný vepředu, přišel tam Hora na hostování z Plzně. Takže i podle jmen to není žádné nezkušené a vyjukané mužstvo. My víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale hrajeme doma a věřím, že naše mužstvo v domácím prostředí nedává body lacino, a že to tak i zůstane," uvedl trenér Luboš Kozel

Jak dopadne velikonoční utkání? Snad nás hráči svým výkonem zahřejí! 

Poslední vzájemné utkání:

SK Dynamo ČB - FK Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky:16. Jakub Řezníček - 61. Jan Vorel ŽK: 55. Jan Riegel, 85. Jakub Řezníček - 30. Jan Vorel, 58. Zbyněk Pospěch ČK: 83. Zbyněk Pospěch Rozhodčí: J. Bílek - Z. Dobrovolný, R. Kocián. Diváci: 2445

SK Dynamo ČB: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa (80. Hanzlík), Javorek, Otepka, Sandro - Řezníček, Markovič (90. Linhart).

FK Dukla Praha: Rada - Hašek, Vorel, Božič, Vrzal - Gedeon, Borek, Kalouda (46. Malý) - Berger (93. Štetina), Pospěch, Svatonský (86. Přeučil).

Poslední utkání soupeře:

Dynamo České Budějovice – Zbrojovka Brno 1:1 (1:0)

Branky: 32. Mchojan – 50. Mezlík. Rozhodčí: Proske – Pilný, Kotík. ŽK: Řezníček, Mchojan – Brabec, Petr, Kroupa. Diváci: 2290.

Č. Budějovice: Daněk – Ježdík, Mchojan, Lengyel, Machovec – Černý (60. Klesa), Benát, Javorek, Hora – Táborský (82. Linhart), Řezníček (73. Sandro). Trenér: Švantner.

Brno: Petr – Hyčka, Brabec, Pernica, Husár (68. Glaser) – Mezlík, Zavadil, Šoljič, Pašek – Švancara (78. Kroupa), Škoda (90. Sus). Trenér: Čuhel.