clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.09.2010

Jakub Sklenář: Mé fotbalové sny jsou spojené s Duklou

P R A H A - Stačily mu pouhé dvě minuty. Jakub Sklenář nastoupil do zápasu s Hlučínem v 86.minutě, o chvíli později vybojoval míč před vlastní lavičkou, nahrál ho spoluhráčům a sprintoval před branku. Tam dostal nahrávku z levé strany od Bergera a skóroval – 2:0. „Za takový start jsem strašně moc rád,“ říká spokojeně talentovaný devatenáctiletý útočník. O dva dny později pak skóroval i za juniorku, které pomohl k výhře nad Meteorem B 4:2. V pražském přeboru je s pěti góly druhým nejlepším střelcem soutěže.

V přeboru už jsi nastřílel pět gólů, svou premiérovou trefu sis připsal ve druhé lize. Musíš být spokojený.
Určitě jsem spokojený. Ale největší radost mám z toho, že jsem zdravý, na jaře jsem totiž měl problémy s kotníkem. A že se mi daří střelecky, za to jsem samozřejmě jenom rád.

První zápas za A-mužstvo v nové sezoně a hned gól. To je paráda, ne?
Určitě, za takový start jsem strašně moc rád a děkuji trenérovi, že mi dal šanci. Gól, to byla taková třešnička na dortu, kterou jsem nečekal.

Byl jsi při nástupu na hřiště hodně nervózní?
Nervózní jsem byl, ale ne nějak extra hodně. Už v dorosteneckém věku jsem měl tři druholigové starty, tak jsem tu atmosféru trochu znal. Ale nervozita byla.

Co na to říkali spoluhráči?
Gratulovali ke gólu a popřáli mi hodně štěstí, abych na to navázal. Tak se o to budu snažit.

Snad se ti to podaří. Jaké máš další fotbalové cíle?
Určitě jsou spojené s Duklou, protože jsem tady maximálně spokojený. Rád bych pomohl v budoucnu k nějakým dobrým výsledkům. Neříkám, že bych pak nechtěl někam dál, ale teď koukám jen na Duklu.

Fanoušci tě ještě příliš neznají. Zkus se představit: Co tě baví? Co studuješ?
Ve volném čase rád poslouchám muziku. Většinou to je nějaká česká, relaxační, třeba Chinaski. Jinak miluji i další sporty, nejen fotbal. A co se týče školy, tak na jaře jsem odmaturoval na gymplu v Českém Brodě a nyní budu nastupovat do pomaturitního ročníku na ekonomii a management. Dále bych se chtěl věnovat studiu na FTVS.