clanek-1
  • Články žáci

  • 18.03.2013

Starší žáci oslavili první jarní vítězství

Starší žáci hostili v neděli týmy Karlových Varů. U15 porazila svého soupeře rozdílem tří branek - 3:0. U14 zvítězila 2:1.

Česká liga žáků


FK Dukla Praha U15 - 1.FC Karlovy Vary 3:0

Branky: Tkachenko 2x, Koubek.
Sestava: Czehowsky - Doležal, Kaník, Kocourek, Jardeky (35´ Garček) - Masopust (50´ Hosnedl), Šimek (35´ Dufek), Král (35´ Aidar) - Koubek (45´ Vácha), Tkachenko, Greš (35´ Kodet). Trenér: Fišar.

Hodnocení trenéra Rostislava Kohoutka: "Tým který nás v podzimní části přehrál velkým důrazem a nasazením, se nám v tomto utkání díky rychlé kombinační hře našich kluků málo dostával na míč. Po dobu celého utkání jsme nalézali skulinky v dobře zahuštěném prostoru týmu z Karlových Varů. Byť jsme si vytvořili více golfových situací, dohráli jsme do vystřelení brány jen tři a zde je potřeba neustále pracovat na zvýšení produktivity, větším klidu v koncovce, ale také dravostí a touze gól dát a radovat se se svými kamarády a fanoušky." 

FK Dukla Praha U14  -  1.FC Karlovy Vary  2:1  (2:0)

Branky: Bažo 2x (1x PK)
Sestava: Šťovíček - Bažant (51. Mareš), Kosík, Šmalcl, Gabriel (36. Gabal) - Kubů, Mentberger (46.Bell),  Štědrý - Bažo, Palivec (46.Herman), Hamborský (63. Roub). Trenér: Večeřa.

Hodnocení trenéra Tomáše Večeři: "Podobně jako v pátek proti Zlínu jsme diktovali tempo hry. Byli jsme silní na míči ve středu hřiště a soupeři si, až na pár nakopnutých míčů do našeho vápna, nic nedovolili. Bohužel stejně jako v pátek jsme velmi málo využili z převahy ve středu hřiště a z mnoha následných dobře předchystaných situací  kolem soupeřova vápna. Nedařila se nám kvalita ani kvantita náběhů za obranu soupeře. Když už se to povedlo, tak nás zradil první dotek, malá odvaha a klid v zakončení anebo nepřesná finální přihrávka. Hráče musím pochválit za přístup a za neustálou aktivitu, i když dnes nevedla k odměně v podobě gólů. Hosté bojovali celé  utkání  o každý míč za což si zaslouží uznání."