clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.03.2013

V Plzni nemáme co ztratit!

Náročný jarní program pokračuje. Naším nedělním soupeřem je plzeňská Viktorka, která se již druhým rokem prezentuje ve velmi dobrém světle na evropské scéně. "Ale pojedeme tam v bojovné náladě, pro nás je tato konfrontace vítaná." uvedl trenér Luboš Kozel pro klubový web.

FC Viktoria Plzeň je v Gambrinus lize na průběžném prvním místě se 41 body a skóre 33:13.  Tabulku vede o tři body před pražskou Spartou a dokonce o pět bodů před Sigmou Olomouc. Západočeský klub ukončil ve čtvrtek svou pouť Evropskou ligou, kdy v osmifinálovém dvojutkání nestačil na turecký Fenerbahce Istanbul. 


V zimní přestávce se odehrálo v týmu našeho soupeře několik změn. Do klubu se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi Martin Fillo a na přestup přišly dvě významné posily - Jan Kovařík z Jablonce a Stanislav Tecl z Vysočiny Jihlava. Z kádru loňského vícemistra odešli tito hráči: Jakub Hora a Edgar Malkjan do Dynama České Budějovice a František Ševinský se po letech vrátil do Mladé Boleslavi. 

A jak se Plzni daří v této sezoně? Na svém kontě má 12 výher, 5 remíz a pouhé 2 prohry. V jarní části získala Viktoria 7 bodů z těchto utkání - v Brně vyhrála 3:1, doma s Baníkem se rozešla nerozhodně po výsledku 1:1 a v posledním kole se náš nedělní soupeř radoval z výhry 2:0 v Mladé Boleslavi. 

Jak tedy dopadne nedělní utkání? Neváhejte a přijeďte Duklu podpořit! Zápas se hraje v neděli 17. března od 18 hod. Ti, kteří do Plzně nejedou, mohou naší Duklu sledovat na obrazovce TV Fanda. 

„Plzeň má velkou individuální kvalitu. Celé mužstvo je složeno z hráčů, kteří jsou velmi dobře rychlostně vybavení. Stejně tak hráči, kteří jsou na tom velmi dobře technicky a dokážou i složité situace řešit konstruktivně a fotbalově. Pro nás je to vítaná konfrontace a doufám, že se hráči na takové utkání těší, tím spíš, že tam jedeme s vědomím, že můžeme jenom získat,“ uvedl Luboš Kozel.

Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 1:4 (0:1)

FK Dukla Praha: Rada – Hašek, Vorel, Božič, Vrzal – Malý, Gedeon, Borek (82. Podrazký) – Berger, Přeučil (61. Pospěch), Pázler (65. Svatonský).
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Ševinský, Procházka, Limberský (82. Fillo) - Horváth, Darida - Rajtoral Hanousek, Ďuriš – Bakoš (79. Malkjan (89. Končal)).
Branky: 31. Bakoš, 58. Darida, 66. Bakoš, 78. Hanousek, 86. Fillo (vlastní). ŽK: 31. Malý – 36. Limberský, 57. Hanousek. Rozhodčí: Adámek – Gallo, Dobrovolný. Diváci: 3258

Poslední utkání soupeře

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Mladá Boleslav: Miller – Bořil (77. Sloboda), Dosoudil, Ševinský, Kúdela – Štohanzl (86. Synek), Ščuk, Magera, Jarolím, Mareš (62. Sivrić) – Nešpor. Trenér: Minář.
Plzeň: Kozáčik – Limberský, Procházka, Čišovský, Řezník – Kovařík, Horváth, Kolář (73. Rajtoral), Darida, Fillo – Tecl (64. Bakoš). Trenér: Vrba.
Rozhodčí: Bílek - Pelikán, Jiřík. ŽK: Jarolím, Štohanzl, Dosoudil, Ščuk, Magera, Magera – Fillo, Limberský, Procházka, Fillo. ČK: 76. Magera – 66. Fillo. Branky: 45. Kolář, 83. Horváth (pen.). Diváci: 4786.