clanek-1
  • Rozhovory

  • 14.03.2013

Filip Rada: Jsou silní jako celek

Vychytal svou sedmou nulu a zařadil se tak do top čtyřky brankařů Gambrinus Ligy. V čem je Plzeň nebezpečná? Jednoznačně i v počtu vstřelených branek.

Filipe, co pro Tebe znamená být v sestavě kola?
Samozřejmě je to příjemné, ale pro mě je spíš důležitější, že jsme vyhráli. Tohle ocenění je takové navíc. Potěší, ale raději jsem za tři body.

Na svém kontě máš 7 vychytaných nul. Měl jsi před sezonou nějaký cíl?
Tak minulou sezónu jsem jich měl dvanáct. Kdyby se to vyrovnalo tomuhle počtu i tuhle sezónu, byl bych rád, ale důležitější jsou body, těch chci mít co nejvíc a také si přeji, aby se dařilo mančaftu.

Za tři zápasy jara (dva z toho venku) jsi inkasoval pouze jeden gól, to už je slušná vizitka naší defenzivy, ne?
Já si nemyslím, že je to slušná vizitka jen defenzivy. Celý tým pracuje dobře dozadu a já jsem s jejich prací spokojený. Každý gólman by byl, kdyby třeba za tři utkání dostal jen jeden gól. Ale u nás se to tak nějak drží už druhou sezónu, ani v loni jsme moc gólů nedostávali.

Co je podle Tebe největším nebezpečím Plzně?
U Plzně asi celý tým, jeho síla a vysoký počet vstřelených branek. Hrají Evropskou ligu, mají výborné hráče. Nechtěl bych nikoho z jejich mužstva vyzdvihovat, protože oni jsou silní jako celek. 

Za Plzeň chytá stabilně Matúš Kozáčik. Jak bys svého kolegu v brance nadcházejícího soupeře zhodnotil?
Já se na gólmany z první ligy moc nesoustředím. Spíš se koukám na sebe. Ale párkrát jsem ho viděl. Je to zkušený gólman, chytá spolehlivě, takže se vůbec nedivím, že i on má sedm nul. Plzeň s ním může být právem spokojená.

V zápase s Příbramí se vrátil do sestavy Patrik Gedeon? Byla jeho přítomnost na hřišti znát? Jan Vorel nedávno prohlásil, že na mužstvo přenáší klid.
Určitě. Patrik je srdce tohoto týmu a jeho návrat byl znát.  Je to zkušený hráč a my jsme rádi když je na hřišti, protože nás dokáže povzbudit a zároveň nám poradit.