clanek-1
  • Rozhovory

  • 03.03.2013

<small>Luboš Kalouda: Koncentrace a efektivita v koncovce nám přinesou body</sma

Střelec úvodní branky jara proti Teplicím je součástí sestavy 17. kola. Jak hodnotí výkon na Stínadlech a co očekává od utkání se Slováckem, si přečtěte v následujícím rozhovoru.

Z Teplic jste přivezli bod, s tím musíte být jistě spokojení?
Tak první poločas jsme měli celkem pod kontrolou a dostali se do vedení. Na začátku druhého poločasu jsme žlutomodré nechali hned vyrovnat, což pro nás bylo samozřejmě nepříjemné, ale myslím si, že udělat první bod v prvním zápase, navíc tady v Teplících, kde jich oni na podzim udělali patnáct, je určitě úspěch.

Už je to po druhé, co jsi proti Teplicím skóroval. To ti to tak svědčí?
Nevím. Snažím se na tohle nemyslet a soustředit se na každý zápas. Samozřejmě jsem za ten gól rád, ale nebylo to tak, že bych se zrovna soustředil, že je to proti Teplicím a že je to můj šťastný tým. Když to bude tak pokračovat, budu jedině rad, ale jdeme zápas od zápasu a týmový výkon je nejdůležitější.

To tě to ani nenapadlo?
No spíš až na konci zápasu, jak jsme se zdravili s Grigarem, tak jsem mu chtěl říct, že už jsem mu dal dvě branky, ale nakonec jsem to neříkal, nechtěl bych to zakřiknout a doufám, že to tam takhle bude padat i nadále.

Čekal jsi, že bude Tomáš Grigar vyloučený?
Já jsem věřil, že dostane červenou kartu. Právě ještě před sezónou jsme měli školení od rozhodčích a jednoznačně za to měla být červená. 

Za výkon v Teplicích jsi byl oceněn místem v sestavě kola, co pro tebe znamená?
Samozřejmě si toho vážím a je to pro mě taková odměna, ale je to jenom jeden zápas. Když do konce sezóny bude takových ocenění víc, můžeme říct, že ten půlrok byl úspěšný.

V pondělí vás čeká Slovácko, jak vnímáš tohoto soupeře?
Slovácko jsem viděl, když hráli na Spartě a nečeká nás nic jednoduchého. Doma podporovaní fanoušky jsou daleko silnější a v zápase, který jsme s nimi hráli na podzim, ukázali, že mají kvalitní tým. Při standardkách i útočných akcích to budou směřovat hodně na Libora Doška, takže s tím se musíme vypořádat a hrát to stejné, co jsme hráli v Teplicích a ještě lépe. Když budeme koncentrovaní a efektivnější v koncovce, přinese nám to i body.