clanek-1
  • Rozhovory

  • 14.09.2010

Pavel Vrána: Když jsem dal gól, všechno ze mě spadlo

P R A H A - Až se budou fotbalisté Sparty B připravovat na další střetnutí s Duklou, určitě si připomenou Pavla Vránu. Útočníka, kterého v předešlých zápasech nedokázali zastav. Vrána dal Letenským gól ve svém vůbec prvním zápase za Duklu, dvě branky Spartě vstřelil i v letní přípravě a další dvě přidal v sobotním utkání. Výrazně tak pomohl k výhře 3:0.

Jak sis užil zápas se Spartou B?
Já to můžu hodnotit jenom kladně. Vyhráli jsme, myslím, že zaslouženě. Povedl se nám dobrý výsledek – tři góly a čisté konto. I z mého pohledu to bylo dobré. Nastoupil jsem po delší době od začátku a zadařilo se mi.

Když jsi dal ten první gól, i z tribuny bylo vidět, jak z tebe najednou všechno spadlo a ohromně sis oddechl. Nebo to bylo jen zdání?
Je to pravda. Já jsem takový, že si docela beru, když nedávám góly. V poslední době nemám takové štěstí a přál jsem si dát nějaký gól. Je pravda, že to ze mě najednou spadlo. Konečně mi to vyšlo a měl jsem z toho velkou radost.

Tobě se proti Spartě obzvlášť daří. Dva góly jsi jí vstřelil i v přípravě. Čím to je?
Dva v přípravě. A když jsem přestoupil do Dukly, tak jsme první zápas hráli na Spartě, i tam jsem dal gól. Ale nevím, čím to je. Jestli to je náhoda, nebo štěstí… Nevím, ale jsem rád, že se takhle daří. Aspoň na tu Spartu.

Podle tvého tónu bych řekl, že se svými výkony zatím nejsi moc spokojený.
Je to kvůli těm gólům. Že Dukla šlape a daří se, s tím samozřejmě spokojený jsem. Je paráda hrát v týmu, který bojuje o špičku tabulky. Ale mrzí mě, že mi to nestřílí tak, jak bych chtěl. Mám chuť do fotbalu, chuť hrát, ale ty góly, to je zklamání.

Na Spartě jsi dal dva góly, trenér Kozel tě pochválil. Tohle utkání by mohlo být zlomové, ne?
Určitě je příjemné, že mě pochválil. Ale zlom? To nevím. Dani Chigou byl trošku zraněný, tak jsem hrál já a utkání mi vyšlo. Ale Dani má skvělou formu, co zápas to gól. A když hrát nebudu, tak nebudu zklamaný, protože musím uznat, že Dani má fazónu a je to ku prospěchu pro celý tým.

V pátek přijede na Julisku Hlučín. Jakákoliv bodová ztráta bude zklamáním, že?
Když se to tak vezme, tak tři body jsou povinností. Ale každý zápas je jiný a Hlučín teď poprvé vyhrál. Jak říkal trenér: oni nepřijedou s poraženeckou náladou a budou chtít získat nějaký bod, aby stoupali tabulkou nahoru.