clanek-1
  • A-tým

  • 20.02.2013

Začínáme! Jako první nás čekají Teplice!

I když to venku úplně nevypadá, tak jaro je tady! Alespoň to fotbalové. V pátek nastoupí Dukla Praha v 17. kole proti FK Teplice. Utkání se odehraje na Stínadlech od 18,00 hod.

Do jarní části sezóny nevstoupí Dukla úplně s nejlehčím losem a hned první dvě kola zajíždí na hřiště soupeřů. V tom prvním ji čekají Teplice.

Tepličtí jsou sice po podzimní části na 14. místě tabulky, ale od Dukly ji dělí pouze šest bodů. Během zimní přestávky se, stejně jako my, účastnili zimní Tipsport ligy, kde byli zařazeni do nejsilněji obsazené skupiny A společně s Jabloncem (1:2), Libercem (1:2), Bohemians 1905 (3:3) a Slavií (2:0). Utkání útěchy pak sehráli s Českými Budějovicemi (3:0). Dále Teplice prověřily týmy Ústí nad Labem (2:0), na soustředění se žlutomodří střetli se zahraničními celky Peking Guoan (3:1), Botev Plovdiv (2:2) a Sloboda Užice (1:0). Generálu Teplice odehrály proti Chomutovu, který porazily 2:0. Nejlépe se střelecky dařilo Jindráčkovi (5), Mahmutovičovi (4) a Keričovi (4).

Posily do teplických řad přišly hned čtyři - Josef Kaufman ze Slavie, Franci Litsingi z Kecskeméti TE a odchovanci Jan Filip a Marek Strada. Naopak tým opustil Václav Ježdík, který odešel do Českých Budějovic, Petr Lukáš, kterému skončila smlouva a momentálně si hledá angažmá a Alen Melunovič, který odešel do FK Sarajevo. Na hostování dále odešel Petr Dolejš (Táborsko) a Tomáš Česlák (Chomutov).

Vzájemná bilance je jasná, v domácích utkáních na Julisce jsme Teplicím ani jednou nedali šanci skórovat, stejně ale dopadlo venkovní utkání pro Teplice. Proto nebude start na Stínadlech tím nejlehčím, ale věříme, že se historie opakovat nebude!

„Je to první kolo na hřišti soupeře, a tím spíš lze očekávat maximální bojovnost, nasazení a agresivitu. Teplice mají mužstvo postavené na rychlých protiútocích, kde si budeme muset dát pozor zejména na Mahmutoviče. On spolu s dalšími hráči jsou rychlostní typy a přechod do protiútoku je jejich velkou předností, takže se na to musíme připravit. Samozřejmě my se budeme snažit hrát svoji hru a nedovolit soupeři jejich přednosti tolik uplatňovat a snažit se jim to co nejvíce znepříjemnit," uvedl trenér Luboš Kozel.

Poslední utkání soupeře (GL)

FK Teplice – FC Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)
Branky: 60. Chovanec, 67. Mahmutovič. ŽK: 10. Jarolím, 62. Ljevakovič, 65. Jursa - 14. Škoda, 40. Fall, 60. Pašek, 74. Pernica. Rozhodčí: Paták - Moláček, Košec. Diváci: 3318.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner (85. Lukáš), Rosa, Podaný - Ljevakovič, Jursa - Kerič (46. Vachoušek), Jarolím, Chovanec - Mahmutovič (79. Jindráček).
Brno: Doležal - Kaufman, Brabec, Pernica, Pašek - Glaser (70. Jurdík), Fall, Zavadil, Lutonský (87. Hyčka) - Přerovský, Škoda (78. Stehlík).

Poslední vzájemné utkání

Branky: 28. Pázler, 40. Přeučil, 48. Berger, 79. Kalouda. ŽK: 22. Berger – 71. Ljevakovič, 89. Veverka. Rozhodčí: Paták – Filípek, Pelikán.  Diváci: 1847.
FK Dukla Praha: Rada – Hašek, Vorel, Božič, Vrzal – Podrazký (67. Kalouda), Gedeon, Borek – Berger, Přeučil (75. Pospěch), Pázler (84. Romera). Trenér: Luboš Kozel.
FK Teplice: Grigar – Vondřášek, Lukáš, Matula, Chovanec - Jablonský,Ljevakovič, Vachoušek, Čajič (46. Krátký), Vůch (62. Veverka) – Mahmutovič (74. Melunovič). Trenér: Lukáš Přerost.