clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 10.09.2010

Stane se Dukla prvním přemožitelem Sparty B?

P R A H A - Žádný tým ještě nedokázal v této sezoně porazit Spartu B. Podaří se to Dukle? Uvidí se v sobotu dopoledne, kdy se s letenskou rezervou střetne na stadionu v Horních Počernicích.

Mladíci Sparty mají na kontě čtyři výhry a jedinou remízu, což jim zajistilo stejný bodový zisk jako Dukle. Letenští však mají ještě jeden zápas k dobru. Je to paradox: v minulé sezoně bojovala Sparta B až do posledního kola o záchranu, zatímco letos už dokázala porazit Zlín nebo Kladno.

„To, že budeme po pěti zápasech na druhém místě a od úplného vrcholu nás bude dělit jen horší skóre, to opravdu nečekal nikdo z nás. Navíc když vezmeme v potaz, že dva poslední ročníky jsme se v podstatě od úvodních kol motali na spodku tabulky. O to větší radost máme ze současných výsledků a všichni si to náležitě užíváme,“ řekl pro sparťanský web Jakub Rada, kapitán týmu.

„Že budeme až takhle vysoko, nečekal asi nikdo a přiznám se, že ani já. Na druhou stranu jsem ale věděl, že v tomhle týmu síla je. Základem úspěchu je, že hráči na hřišti do puntíku plní to, co si řekneme v kabině. Velice dobrý přístup mají kluci také na tréninku, což se pak pochopitelně promítá i do výsledků,“ pochválil hráče trenér Zdeněk Svoboda.

Přes léto se přitom letenský celek dost omladil a kouč Svoboda přivítal ve svém kádru několik hráčů z dorostu. Nejstarším hráčem je třiadvacetiletý gólman Ondřej Pávek. „Tým je letos rozhodně kvalitnější, než byl v minulé sezoně. Ne náhodou kluci z loňského dorostu své soupeře válcovali rozdílem dvou tříd. Jejich kvalita se ukazuje i ve druhé lize proti mnohem zkušenějším hráčům,“ řekl Rada.

Ve sparťanské sestavě naleznete i řadu mládežnických reprezentantů. Na poslední utkání českého národního týmu do 19 let nominoval trenér Jaroslav Hřebík ze Sparty B šest hráčů: Daniela Krcha, Adama Jánoše, Romana Poloma, Ladislava Krejčího, Pavla Kadeřábka a Jiřího Skaláka. Právě proto bylo poslední utkání letenské rezervy v Čáslavi přeloženo. Naposledy se tak svěřenci trenéra Svobody představili ve druhé lize před dvěma týdny, kdy si v Horních Počernicích poradili se Zlínem.

V sobotu se na útulném stadionku představí Dukla. Přijďte ji podpořit. Utkání začíná v 10.15 hodin.


Poslední utkání Sparty B

AC Sparta Praha B – FC Tescoma Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 29. Podaný, 48. Skalák. Rozhodčí: Drábek - Tacina, Szarowski. ŽK: Pavelka - Elšík, J. Dobeš. ČK: 63. Zbožínek (Zlín). Diváků: 402.

Sparta B: Zich - Jánoš, Krch, Doležal, Polom - Glaser, Pavelka, Rada, Podaný - Kraják (69. Putz), Skalák (89. Zeman).
Zlín: Skácel - Pazdera, Malý, Zbožínek, J. Dobeš (89. Jugas) - Novák, R. Dobeš, Elšík, Švach (52. Štrom), Šmahaj (68. Motal) - Poznar.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha - AC Sparta Praha B 2:2 (2:1)
Branky: 17. Kulvajt, 35. Šiml – 1. Kladrubský, 68. Kalouda. ŽK: Vrána, Šiml - Švec, Sus. Rozhodčí: Kocourek - Novák, Štěrba. Diváků: 327.

FK Dukla: F. Rada - Mikula, Vorel, Šmíd, Mičič - Hanousek, Gedeon, Svatonský (71. Chigou), Šiml - Kulvajt, Vrána (80. Berger).
Sparta B: Švenger - Sus, Valíček, Švec, Belaid - Glaser (65. Putz), Kladrubský, J. Rada, Kalouda (90. Divíšek) - Třešňák, Nadeníček (87. Droppa).