clanek-1
  • Klub

  • 12.02.2013

„FK DUKLA fanklub“ má zase předsedu

Lednové jednání exekutivního orgánu (výboru) Občanského sdružení DUKLA KLUB završilo listopadovou valnou hromadu, když ze svého středu zvolilo předsedu fanklubu. Na dva roky, které podle Stanov ještě zbývají do vypršení pětiletého volebního období, zvolilo do svého čela dosavadního místopředsedu JUDr. Antonína Jánského a staronovým místopředsedou pak pana Petra Hamoně.

V šestičlenném výboru s nimi ještě pracují Ing. Jana Zajíčková, Zdenek Cerman, současně tajemník Odboru přátel TJ Dukla Praha, Ing. Rudolf Fojtík a za početné moravské fandy Dukly nově pan Jiří Novák z Olomouce. Čestným předsedou a tak trochu i tváří fanklubu je Günter Bittengel, sportovní ředitel FK DUKLA Praha a.s., čerstvě také předseda dozorčí rady občanského sdružení „Fotbalový klub DUKLA Praha“. Doživotním čestným prezidentem DUKLA fanklubu, za mimořádné osobní zásluhy o fanklub i fotbalovou Duklu, valná  hromada už v roce 2010 aklamací prohlásila JUDr. Petra Permana. 

V roce 2012 měl DUKLA KLUB 235 členů z celkem 686 adresných příznivců v tuzemsku i v cizině. Je ale k zamyšlení, že k usnášení schopnosti poslední valné hromady postačilo jen 9,4 % přítomných členů. 

Valná hromada v závěru roku 2012 schválila předchozí roční činnost výboru a fanklubu, účetní závěrku a hospodaření za uplynulý rok. Kvitovala a poděkovala mecenášovi za oživení fotbalového medvěda na Julisce - maskota fotbalové Dukly Praha už z doby původního DUKLA klubu Praha (1966 až 1972). Schválila vyrovnaný rozpočet fanklubu pro rok 2013, kde na straně aktiv jsou hlavně jen dobrovolné členské příspěvky. Právě pro svoji dobrovolnost jsou v minumu stejné už od roku 1995, kdy se zásluhou šestice zakladatelů nového občanského sdružení, v čele s nejznámějšími pány Sequensem, Brandem a Permanem, vedle existujícího Odboru přátel TJ Dukly Praha, znovu obrodil dnešní DUKLA KLUB. Přijala usnesení, podle kterého v roce 2013 budou prioritami fanklubu další rozvíjení a prohloubení spolupráce s FK DUKLA Praha a zlepšení informačního toku a styku s platícími členy a i s registrovanými adresnými příznivci, včetně jednoho tištěného Zpravodaje DUKLA KLUBU. V polovině roku 2013 DUKLA fanklub vydá třetí a poslední limitovanou edici číslovaného odznaku „DUKLA PRAHA 1. LIGA 2013 -2014“, tentokrát i ke zvýraznění 65. let DUKLY. Vedle pokračující fanouškovské podpory fotbalistů a fotbalistek Dukly, včetně 2. ročníku ankety fanoušků Nejoblíbenější hráč Dukly v sezóně Gambrinus ligy 2012/2013, se počítá i se sportovní účastí reprezentantů fanklubu FK Dukly Praha na 2. ročníku turnaje fanklubů ligových klubů ČR a SR v Jihlavě; loňské překvapivé deváté místo - tehdy narychlo operativně složeného smíšeného mužstva - je příslibem a výzvou. Fanoušci a fanynky FK DUKLA Praha loni v Jihlavě ale současně pocítili uznání a prvoligovou sounáležitost DUKLY od účastníků, fandů a představitelů ostatních klubů. I při fotbale  na Julisce je vidět, že nejen fotbalová legenda se vrátila, ale i diváci „žlutého baletu“ jsou zpět,  pomalu přibývají a v průměru i projevem utěšeně mládnou. Skalní pražští i noví fanoušci z Čech a Moravy jsou zase vidět a slyšet na všech venkovních zápasech „vlajkového“ A mužstva FK Dukla Praha. 

V roce 65. výročí ATK – ÚDA – DUKLY je na co se těšit! Zaregistrujte se do DUKLA KLUBU na www.fkdukla.cz a přijďte mezi nás!