clanek-1
  • U19

  • 12.02.2013

Dominik Preisler: Moje ambice? Hrát za FC Liverpool :)

S fotbalem začínal v TJ Háje a do Dukly přestoupil společně se svým starším bráchou Michalem Preislerem, který nyní působí na naší farmě v Kunicích. Za Duklu pravidelně nastupuje už třetím rokem na pozici levého obránce.

Kdo tě přivedl k fotbalu? Chtěl jsi vždy být fotbalistou? Kdy a kde jsi začínal?
K fotbalu mě přivedl táta s bráchou. Než jsem začal hrát fotbal, chtěl jsem být házenkář jako táta, ale v té době na házenou nebrali tak malé děti a tak mě táta dal na fotbal jako bráchu. Začínal jsem v klubu TJ Háje v pěti letech.

Jak jsi se dostal do Dukly?
Do Dukly mě přivedl brácha. Poté co on do Dukly přestoupil z Bohemky, kde jsem hrál i já.  Jeho přestup nebyl zrovna v poklidném duchu, a proto se rodiče rozhodli, že bude nejlepší, když odejdu taky. A dneska jsem hrozně rád, že to takhle dopadlo. :)

Tento rok jsi přešel z mladšího dorostu do dorostu staršího, jsou zde velké rozdíly?
Rozdíly tu určitě jsou. Hra je o něco rychlejší, důraznější a hraje se tu i víc takticky. Myslím si, že to rychle pobírám.

Jaké jsou tvé fotbalové ambice?
V této sezoně už bych chtěl odehrát nějaký zápas za juniorku Dukly a od příští sezony za ní hrát pravidelně a postupně začít nakukovat do áčka Dukly, kde bych se v budoucnu chtěl prosadit. No a když se bude dařit, chtěl bych hrát za FC Liverpool. :D

Jak se ti pracuje pod vedení trenérů Jardy Hynka a Tomáše Kulvajta?
Pod vedením trenérů se mi pracuje skvěle. Každý si sice občas na trenéry stěžuje, ale potom co jsem zažil v jiných klubech, je práce s těmito trenéry výborná. 

Jak se ti líbilo poměrně netradiční  „soustředění“ – pobyt na horách? Co tě nejvíc inspirovalo?
Soustředění se mi líbilo. Na horách jsem každou zimu, takže jsem už na tento terén zvyklý. Nejvíce mě inspirovalo to, že kluci hned první noc tvrdě pracovali na tom, aby měli kde spát.


Těšíš se,  že něco podobného někdy zopakujete?
No, až na tu první noc pobytu, kdy byla šílená zima, bych něco podobného klidně zopakoval. :)

Jaké máš koníčky mimo fotbal?
Mé koníčky jsou hlavně sporty. Rád hraji florbal, hokej a bowling s kamarády. Je mi jedno co dělám, hlavně když je přitom moje skvělá parta a je zábava.

Trenér Jaroslav Hynek o něm říká: „V Dominikovi je něco moc hezkého. Z ničeho si nedělá zásadně těžkou hlavu a přitom na podněty reaguje a posouvá se. Dobré nastavení proto, aby si splnil své nejen fotbalové cíle. Věřím mu!“