clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 03.09.2010

Dukla chce napravit zaváhání ze Žižkova

P R A H A - Napravit zaváhání z posledního utkání. To je úkol, který chtějí splnit fotbalisté Dukly v pátečním domácím zápase s Mostem, jenž se odehraje v rámci 6. kola druhé ligy.

Mostecké mužstvo přiveze na Julisku uruguayský trenér Jorge Aňon, který se do Baníku vrátil v létě po půlroční pauze. „Trenér Aňon v našem klubu během necelého roku předvedl, že je velkým odborníkem a kvalitním trenérem. Jsme rádi, že u nás opět bude působit,“ uvedl po jmenování trenéra Stanislav Salač, výkonný ředitel klubu.

Sám uruguayský kouč vstoupil do sezony s tímto cílem: „Chci s Baníkem opět hrál pěkný fotbal, který bude atraktivní a který se bude divákům líbit.“ K takovým plánům nahrává Aňonovi i složení jeho mužstva, v němž působí řada zahraničních hráčů, mezi nimiž jsou i čtyři Brazilci.

„Most je nepříjemný soupeř. Naposledy na Dukle vyhrál, ani my jsme tam na jaře nezvítězili. Mají v mužstvu hodně zahraničních hráčů, kteří dávají hře fotbalovost. Viděl jsem Most ve Vlašimi, uvidím i záznam ze Znojma. Vím, že se snaží hrát fotbalově a mají trenéra, který je k tomu vede,“ řekl o pátečním soupeři trenér Dukly Luboš Kozel.

V tabulce patří Mostu deváté místo za zisk sedmi bodů. V posledním duelu přitom byli Severočeši blízko většímu bodovému zisku, ale proti Varnsdorfu nedokázali využít řadu gólových šancí a nakonec remizovali 1:1. „Soupeř měl jednu velkou šanci, kterou využil. To je výborná produktivita. Kdybychom my proměnili polovinu z našich šancí, vyhráli jsme snad rozdílem třídy,“ řekl po utkání Jorge Aňon.

V pátek se Dukla s Mostem postaví proti sobě. Jeden fakt přesto bude oba kluby spojovat: Josef Masopust. Nejslavnější česká fotbalová legenda se narodila ve vesničce Střimice a svou kariéru zahájila právě v dresu Mostu. Od roku 2009 je po Josefu Masopustovi pojmenován stadion Baníku. Už dříve vznikla v severočeském městě i Fotbalová akademie Josefa Masopusta, v níž své dovednosti zlepšuje přibližně 700 mladých hráčů.

Když se Most představil na Julisce naposledy, odvezl si všechny body. Oplatí mu Dukla porážku? To se uvidí v pátek. Utkání začíná v 17.00 hodin. Přijďte Duklu podpořit!


Poslední utkání Mostu

FK Baník Most – SK Slovan Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 71. Knakal - 69. Jordák. Rozhodčí: Kovařík - Lhoták, Pospíšil. ŽK: Frnoch - Hyka, Kotiš. Diváků: 615.

Most:
Paleček - Knakal, Lafrance, Bohata, Bednář - Jendruščák, Hofmann, Jedinák, Rosendo (89. Ruseckij) - Franěk (67. Frnoch), Danoski (54. Oboya). Trenér: Aňon.
Varnsdorf: Porcal - Hyka, Pimpara, Vavroušek, Hozda - Rudnickij (77. Mach), Kotiš, Jakobovsky, D. Procházka (64. Čemba), Jordák (90.+2 Kulhánek) - J. Procházka. Trenér: Křeček.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha - FK Baník Most 0:2 (0:1)
Branky: 5. Hora, 73. Loos. Rozhodčí: R. Hrubeš - Mencl, Koval. ŽK: Vorel - Hofmann, Lafrance. ČK: 87. Loos (Most) Diváků: 285.

FK Dukla: Svoboda - Pospíšil (68. Mikula), O. Kučera, Vorel, Macháček (46. Hašek) - Bayer - Malý, Hanousek, (56. Kokoška), Berger, Svatonský - Vrána. Trenér: Günter Bittengel.
Most: Paleček - Knakal, Běloušek (86. Tonev), Lafrance, Fleišman - Andrei, Hofmann, Boutasgount (46. Franěk), Rosendo - Hora (90. Sigmund), Loos.