clanek-1
  • Rozhovory

  • 03.02.2013

Luboš Kozel: Néstor své kvality v utkání potvrdil

Poslední utkání před odjezdem na soustřední nastoupila poprvé nová posila Néstor Albiach Roger. V rozhovoru se dozvíte nejen to, jak je s Néstorem spokojený trenér Kozel, ale i důvody, které jej vedly k nominaci hráčů na soustředění na Kypr .

Jak byste zhodnotil včerejší utkání?
Soupeř se na nás z taktického hlediska velmi dobře připravil. Deset hráčů pod míčem z bloku a na brejk. My měli sestavu složenou hlavně z mladších hráčů, kteří spolu moc nehrají a nejsou úplně sehraní, takže jim to první poločas dělalo trošku problém. Ale i přesto jsme vstřelili po pěkné akci branku. Druhý poločas jsme dostali branku standardně z rohového kopu, ale v poslední půlhodince jsme zápas rozhodli, kdy se Tomáš Tenkl pěkně prosadil z dálky. Nás tahle branka uvolnila, soupeř trošku odpadl, a to vedlo k našemu zaslouženému vítězství.
Jsem hlavně rád, že se nikdo před odletem nezranil, a že budeme na Kypru všichni zdraví.

Do utkání poprvé nastoupila nová španělská posila Néstor Albiach Roger, jak byste zhodnotil jeho výkon?
Myslím si, že to pro něj nebude jednoduché, ale v utkání ukázal momenty, pro které jsme se rozhodli ho angažovat. Je dynamický, rychlý se smyslem pro kombinaci a věřím, že se, jak s mužstvem, tak se stylem, který hrajeme, bude postupně sžívat. Mužstvo, ze kterého přišel, hrálo úplně jinak. Věřím ale, že bude postupem času platným hráčem.


V jakém počtu jedete na soustředění a kdo se účastní?
Jedeme ve složení 21 hráčů do pole plus 3 brankaři. Ze současného kádru nakonec nepojede Michal Hell a Tomáš Tenkl, kteří se přiřadí ke Kunicím, kde působili na podzim.

Plánujete s nimi přes jaro nějakou spolupráci?
Tomáš Tenkl udělal přes zimu veliký výkonnostní pokrok a prospívá mu to, takže jsme se bavili o tom, že místo toho, aby hrál někde druhou ligu, tak by zůstal v Kunicích, aby mohl s námi chodit do tréninků i přes jaro a také kde by patřil ke klíčovým hráčům a kde by hlavně hrál.

Na soustředění jedete společně i s Teplicemi, půjdete se na ně podívat?
Určitě půjdeme, stejně jako oni sledují nás. To už je taková klasika.