clanek-1
  • A-tým

  • 26.05.2023

Poslední ligový zápas. O čtvrté místo v Líšni

Fotbalisty Dukly čeká v Líšni poslední ligové utkání. Oba týmy už nemají šanci na barážové příčky, půjde tak o souboj o čestné čtvrté místo. Utkání v Brně začíná v 17 hodin.

Líšeň je ve stejné situaci jako Dukla. Oba týmy pomýšleli na první tři místa v tabulce a chtěly postoupit buď přímo, nebo alespoň přes baráž. Forma z posledních utkání ale oběma týmům tyto plány překazila.

Líšeň z posledních pěti zápasů vyhrála jen jednou. Sestupující Třinec navíc na svém domácím hřišti porazila jen 1:0. S Opavou pak brněnský klub remizoval v bezgólovém utkání. Třikrát z posledních pěti utkání pak Líšeň prohrála. Nejprve 0:1 se Spartou B, poté 1:2 s Prostějovem a stejným výsledkem i v minulém kole s rezervou Slavie.

Dukla v posledních pěti duelech také nebyla tak úspěšná, jako na jaře. Z posledních pěti zápasů vyhrála jednou, dvakrát remizovala a dvakrát prohrála. Po remíze 1:1 s Chrudimí přišel hořký zápas s Táborskem, kdy jsme inkasovali v posledních minutách hry, a nakonec jsme prohráli 1:2. Poté jsme nezvládli důležitý duel s Karvinou a prohráli jsme 0:3. V 28. kole už jsme ale bodovali, na Žižkově jsme remizovali 1:1 se Spartou B. Naposledy jsme ovládli souboj s Prostějovem, když se dvakrát trefil David Kozel a po jedné brance přidali Daniel Krch a střídající Štěpán Šebrle.

Poslední vzájemný zápas: 29. 7. 2022

FK Dukla Praha – SK Líšeň 0:1 (0:0)

Sestava FK Dukla Praha: Čtvrtečka – Barac, Piroch, Holiš, Souček – Peterka (C) – Šebrle (46. Kim), Kozel, Buchvaldek (70. Hrubeš), Moulis (86. Hodek) – Červenka (70. Matějka).

Sestava SK Líšeň: Vajner – Pašek, Jeřábek (C), Černín, Lutonský – Matocha, Čermák (85. Minařík), Machalík (74. Otrísal) – Ulbrich (46. Šumbera), Vandas (63. Zikl), Sokol (85. Reteno Elekana).

Branky: 90. Reteno Elekana, ŽK: 55. Kozel, 69. Holiš – 27. Vandas, 39. M. Jeřábek, 45+1. Matocha, 66. A. Čermák, 90. Reteno Elekana, Rozhodčí: Hocek – Černoevič, Hádek, Střely na bránu: 0:2, Střely mimo: 7:8, Rohy: 5:3.

Diváci: 893