clanek-1
  • A-tým

  • 12.05.2023

Rozhodující bitva? Proti lídrovi z Karviné nás nečeká jednoduchý úkol

Zbývají poslední čtyři kola, ve hře je posledních 12 bodů. Dukla je aktuálně na pátém místě, ale s minimální ztrátou alespoň na barážové příčky. Teď jde opravdu o všechno, vážíme si jakékoliv vaší podpory!

Karviná je v tabulce na 1. místě a na Duklu má náskok 6 bodů. Z posledních pěti utkání se z výhry Slezané radovali dvakrát a v obou případech šlo o domácí duely. Na svém hřišti porazili nejprve 2:1 Chrudim a v minulém kole deklasovali Prostějov 5:0.

„Po dvou ztrátách jsme strašně moc chtěli uspět a dopadlo to asi nejlépe, jak mohlo,“ popisuje trenér Tomáš Hejdušek. „Měli jsme parádní začátek utkání. Kluci si touto výhrou nastavili laťku vysoko – takhle se bojuje od první do poslední minuty.“

Dvakrát hráči Karviné remizovali, to když se Spartou B hráli 2:2 a se stejným výsledkem remizovali i s Líšní. Jen jednou z posledních pěti utkání na svého soupeře Karviná nestačila, když ve slezském derby prohrála s Opavou 1:2.

Karviná venkovní zápas na jaře vyhrála jen jednou, podařilo se to po výhře 3:2 v Táborsku. Naopak výjezdy do Opavy, na Spartu B a do Jihlavy jejich výhrou neskončily.

Dukla z posledních pěti zápasů vyhrála třikrát. Nejprve zdolala ve venkovním zápase Vlašim 4:3, a poté vyhrála nad rezervou Sigmy Olomouc 3:2 a nad Jihlavou 1:0. Pak ale přišly první ztráty. Nejprve remíza 1:1 s Chrudimí a naposledy také prohra 1:2 v Táborsku.

„První poločas byl z naší strany dobrý, druhý špatný. Nepovedl se nám vstup do druhého poločasu a ani závěr utkání, když jsme si proti deseti nechali dát gól,“ popisuje zklamaný trenér Dukly Petr Rada. „Šance jsme si vytvořili, ale neproměnili jsme je. Jsem zklamaný z toho, že jsme měli hru po první půli pod kontrolou a v druhém poločase přestaneme hrát. Vstup do druhé půle nebyl úplně katastrofální, ale nechali jsme si dát úplně zbytečný gól, když jsme špatně vystoupili. Jejich druhý gól padl z jednoduchého nákopu, který prostě musíme pohlídat. Jsem naštvaný z toho, že v tabulce se počítá každý bod a my jsme tady ani nevyhráli a nezískali jsme ani bod.“

Poslední vzájemný zápas Dukly a Karviné skončil pro náš klub velmi nepříjemnou prohrou 0:5. Karviné tak máme co vracet. Doma jsme na jaře zatím třikrát vyhráli, jednou prohráli a jednou remizovali. Potvrdíme dobré domácí výsledky i v této nesmírně těžké zkoušce?

Poslední vzájemný zápas: 22.10. 2022

MFK Karviná – FK Dukla Praha 5:0 (3:0)

Sestava MFK Karviná:

Neuman – Mikuš, Soukeník, Šindelář, Žídek (C) (33. Cienciala) – Žák (76. Boháč), Budínský, Memić (64. Rezek), Málek, Bartl (76. Krčík) – Durosinmi (76. Papadopulos).

Sestava FK Dukla Praha:

Šťovíček – Hrubeš, Holiš, Piroch (C) (46. Peterka), Ullman – Buchvaldek, Barac, Havelka (36. Uhlíř), Moulis (36. Adediran), Kim (46. Šebrle) – Matějka (67. Kozel).

Branky: 8. Mikuš, 22. Memić, 28. Málek, 54. Budínský, 90+3. Boháč, ŽK: 35. Moulis, 82. Ullman, Rozhodčí: Krejsa – Poživil, Šafránková, Střely na bránu: 5:4, Střely mimo: 5:5, Rohy: 7:2.