clanek-1
  • A-tým

  • 04.05.2023

Pět kol do konce. Dukla míří na jih

Dukla na jaře z devíti zápasů hned sedmkrát vyhrála. Naposledy ale doma jen remizovala s Chrudimí. Ve vyrovnané tabulce jde o každý bod, o další tři budeme hrát proti Táborsku.

Po 25. kole je Táborsko v druhé polovině tabulky, konkrétně na 11. místě. Na Duklu ztrácí 8 bodů. Z posledních pěti utkání dokázal klub z Jihočeského kraje třikrát vyhrát a dvakrát z utkání nevytěžil ani bod.

Nestačil na Spartu B, které podlehl 1:2 a pak taky na brněnskou Líšeň, se kterou prohrál 1:3. Naopak výhru zaznamenali hráči Táborska proti Prostějovu, který v domácím prostředí přehráli 2:1 a výhrou skončil i jejich další domácí zápas. O výhře nad Opavou rozhodla jediná branka, o kterou se v 62. minutě postaral Bojan Djordjič, který úspěšně proměnil pokutový kop. V minulém kole Táborsko porazilo Třinec. Ve Slezsku se Jihočeši dostali zásluhou Jakuba Kopřivy do vedení v 10. minutě. Do poločasové přestávky ještě navýšil vedení Táborska Jakub Šašinka. Domácí Třinec v 47. minutě snížil na 1:2, více už ale nezvládl a Táborsko tak z daleka vybojovalo cenné body.

„Měli jsme dobrý první poločas, vstřelili jsme dva góly. Pak jsme si vytvořili při represinku i další šance,“ připomíná trenér Táborska Roman Nádvorník. „V první minutě po poločasu jsme dostali gól po dlouhém autu, na který jsme se celý týden připravovali. Pak jsme měli trochu štěstí, protože nám míče hodně lítaly vápnem. I po hektické druhé půlce jsme ale dokázali vyhrát.“

Táborsko tak z posledních pěti utkání získalo 9 bodů z 15 možných (3. nejlepší forma). V domácím prostředí Jihočeši prohráli od začátku sezóny jen dvakrát. Na konci srpna s Chrudimí a 2. dubna

Dukla se oklepala ze své jediné jarní porážky a na prohru 1:2 s Příbramí reagovala výhrami proti Vlašimi (4:3), Sigmě Olomouc B (3:2) a také jednogólovou výhrou proti Jihlavě, kterou vystřelil Marek Červenka.

V posledním kole ale přišlo zaškobrtnutí s Chrudimí, která si z Julisky odvezla jeden bod zejména díky dobré obraně. Dukla poprvé od začátku září nevstřelila na svém hřišti gól jako první, ve 21. minutě totiž zužitkoval hlavou přesný míč Petr Juliš, který hostující Chrudim poslal do vedení. Dukla se ale nevzdala a výsledkem bylo vyrovnání, které přišlo v 61. minutě. Kapitán Jan Peterka našel u pravé tyče nepokryté místo a utaženou střelou zajistil Dukle alespoň bod.

Poslední vzájemné soutěžní utkání: 15. 10. 2022

FK Dukla Praha - FC SILON Táborsko 1:0

Sestava FK Dukla Praha:

Šťovíček – Hrubeš, Holiš, Peterka (C), Ullman – Buchvaldek (90+2. Hodek), Barac, Havelka (90+2. F. Matoušek), Kozel (74. Šebrle), Moulis (86. Uhlíř) – Adediran (74. Huf)

Sestava FC SILON Táborsko:

Zadražil – Plachý, Mezera, Bederka, Tusjak (C) – Kone, Bezpalec (69. Mach), Provazník (61. Ledecký), Varačka (69. Kosek) – Babacar, Nešpor

Branka: 47. Kozel, ŽK: 35. Barac – 65. Plachý, 76. Mach, 85. Nešpor, ČK: 90+3. Nešpor, Rozhodčí: Kotala – Žurovec, Špindlerová, Střely na bránu: 5:1, Střely mimo: 6:3, Rohy: 2:4.
Diváci: 556.