clanek-1
  • A-tým

  • 27.04.2023

Chrudim na jaře vyhrála jen jednou. Promění Dukla velkou příležitost?

V pátém domácím zápase na jaře nás čeká MFK Chrudim. Východočeský tým zatím na jaře vyhrál jen jednou. Oplatíme jim v odvetě prohru z podzimu?

Chrudim od začátku jara remizovala z osmi odehraných utkání hned šestkrát. Sérii úvodních pěti remíz protrhl až v šestém jarní utkání Michal Skwarczek, který v 80. minutě zápasu s Opavou úspěšně proměnil penaltu. Ta pro Chrudim zajistila výhru 1:0. Pak ovšem Chrudim nestačila na Karvinou (1:2) a v posledním odehraném utkání Východočeši opět remizovali, tentokrát s Třincem. Ve 39. minutě hry poslal do vedení tým z Pardubického kraje Jan Halász, který v pádu svými zády usměrnil míč za záda třineckého brankáře. Ale ještě do konce prvního poločasu bylo srovnáno. Ve 44. minutě vyrovnal třinecký Martin Foltýn, který stanovil skóre na konečných 1:1.

„Byl to asi náš nejméně povedený výkon od doby, co v Chrudimi jsem,“ řekl po utkání s Třincem pro klubová média trenér Radek Kronďák. „Ani první, ani druhý poločas se nám nepovedl. Možná za to mohla tíha toho, že jsme věděli, že když utkání zvládneme, budeme takřka jistě zachránění. Nevyšlo nám to od prvního do posledního hráče. Máme zase bod, ale chtěli jsme tři.”

Chrudimští nemají příliš lichotivou bilanci z venkovních utkání. Na hřišti soupeře vyhráli naposledy 16. října, kdy přetlačili rezervu Slavie a vyhráli 1:0. Tým se naopak může opřít o brankáře Jiřího Flodera, který udržel 9 čistých kont, což je v soutěži druhé nejvyšší číslo.

Dukla potvrdila a navázala na poslední výsledky a po domácí výhře 3:2 nad SK Sigmou Olomouc B jsme vyhráli i v Jihlavě. O vítězství na Vysočině rozhodl už v 10. minutě Marek Červenka, který stál v pravou chvíli na pravém místě a pohotově umístil vyraženou Matějkovu střelu za golmana Jágrika.

„Myslím si, že jsme v prvním poločase měli hru pod kontrolou, dostali jsme se do vedení a domácí prakticky neměli žádné velké šance. Na domácích bylo vidět, že mají respekt a strach, napadali až od kruhu a útočící hráč byl vepředu většinou bez jakékoliv podpory spoluhráčů,“ popsal průběh utkání trenér Petr Rada. „Před druhou půlí jsem byl v kabině opět trošku obezřetný, protože už jsme v předešlých zápasech vedli 3:0 a soupeři to dvakrát velice zdramatizovali. Tentokrát jsme však i v druhém poločase měli hru pod kontrolou, měli jsme několik brankových šancí, ale nehráli jsme důrazně, což nás provází už dlouho. Namísto toho, abychom vstřelili druhou branku a uklidnili naši hru, tak jsme se museli v závěru domácím bránit, jelikož ti už neměli co ztratit. Myslím si, že je to v celkovém kontextu zasloužené vítězství.

Poslední vzájemné mistrovské utkání: 8.10. 2022

MFK Chrudim - FK Dukla Praha 2:1

Sestava MFK Chrudim: Floder – Hašek, Jančura, Míka, Skwarczek (89. Harušťák), Koželuh – Záviška, Řezníček (C), Kejř (85. Kesner), Vrána (70. Juliš) – Firbacher (70. Jedlička).

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Svoboda (59. Šebrle), Peterka (C), Piroch, Ullman, Hrubeš (83. Moulis), Barac (83. Huf), Havelka, Kim (70. Adediran), Buchvaldek, Matějka.

Branky: 23. Záviška, 74. Jedlička – 30. Buchvaldek, ŽK: 34. Firbacher, 66. Koželuh – 28. P. Rada (mimo hřiště), 64. Ullman, 90+3. Piroch, ČK: 30. P. Rada (mimo hřiště), 77. Matějka, Rozhodčí: Všetečka – Mokrusch, Černoevič, Střely na bránu: 3:4, Střely mimo: 3:4, Rohy: 4:3. Diváci: 1020.