clanek-1
  • A-tým

  • 22.04.2023

Dukla jede na Vysočinu. Zvládneme odvetu stejně jako první zápas?

Ze dvou posledních vzájemných zápasů Dukly a Jihlavy máme fantastické skóre 9:1. Nejprve jsme na Julisce v rámci 10. ligového kola porazili Jihlavu 5:0 a z přípravného utkání v Jihlavě před jarní částí jsme si odvezli výhru 4:1. Potvrdíme i v rámci 24. kola FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY, že na Jihlavu umíme? Nedělní utkání začíná v 17 hodin.

V jarní části se Jihlavě zatím vůbec nedaří. Klub z Vysočiny odehrál na jaře sedm utkání, výhru ale zaznamenal jen jednou. Stalo se tak ve 20. kole, když na svém hřišti jihlavští přivítali rezervu Sparty. Rezervní tým Pražanů byl sice posílen Davidem Pavelkou, ani tento zkušený hráč ale nedokázal zabránit tomu, aby Jihlava vyhrála 2:1. Kromě toho Jihlava bodovala i v dalších čtyřech zápasech, když brala bod za remízu s Chrudimí, Karvinou, Táborskem a Opavou. Z posledních dvou duelů ale aktuálně desátý tým tabulky vyšel úplně naprázdno. Jihlava prohrála s Líšní 0:1 a ve Varnsdorfu musela skousnout debakl 2:7. Právě poslední vysokou porážku neustál trenér Ondřej Smetana, který už nebude proti Dukle na trenérské lavici.

„Výkony týmu v posledních kolech prostě nebyly dobré,“ odůvodňuje změnu v realizačním týmu sportovní ředitel klubu Lukáš Vaculík. „V nadcházejícím ligovém utkání mají naši důvěru asistenti Michal Vávra a Tomáš Palinek. Chceme se teď maximálně soustředit na nedělní utkání. Poté si sedneme a rozhodneme o dalším postupu a trenérském složení prvního týmu.“

Dukle se dál daří. Ze sedmi jarních zápasů odcházeli hráči Dukly hned šestkrát se třemi body. Naposledy v domácím utkání proti Sigmě Olomouc B. Dukla v zápase udeřila jako první, když si Lukáš Matějka v 9. minutě vyžádal míč, udělal si s ním pár kroků na střed a střelu namířil přesně k levé tyči. Olomouc ale dokázala zareagovat a vyrovnala i podruhé na 2:2, když se předtím za Duklu trefil v 41. minutě Daniel Krch. Jen na gól Pavla Moulise hosté z Hané nenašli odpověď a tři body tak zůstali na Julisce.

Dukla vedla v posledních dvou venkovních zápasech po první půli 3:0, přesto to jak ve Varnsdorfu, tak ve Vlašimi bylo ještě pořádné drama! V obou napínavých kláních to byla Dukla, kdo byl o krok napřed a kdo oba duely vyhrál 4:3.

Vysočina Jihlava na svém stadionu není tak úspěšná, jak by si přála. Z jedenácti domácích utkání vytěžili jihlavští jen 13 bodů, což je mimochodem nejhorší bilance v celé FNL.

Poslední vzájemné utkání: 18.2. 2023 (Příprava)

FC Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha 1:4 (0:2)

Sestava FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Tureček (74. Shudeiwa), Vítek (60. Šancl) – Křivánek (60. Ogiomade), Selnar, Fila (60. Záhradnik) – Araujo-Wilson (74. Tall). Náhradníci: Trešl – Irodotos, Franěk, Křehlík.

Sestava FK Dukla Praha: Rada – Ullman, Piroch (65.Krch), Peterka, Zapletal (45. Holiš) – Hrubeš (65. Moulis), Barac, Havelka, Šebrle (65. Buchvaldek), Kozel (65. Hudec) – Špatenka (65. Lehký)

Branky: 71. Ogiomade – 3. Kozel, 35. Špatenka (pen.), 87. Krch, 90. Holiš, Rozhodčí: Raplík – Hurych, Líkař.

Poslední vzájemné soutěžní utkání: 30.9. 2022 (10. kolo)

FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 5:0 (2:0)

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Ullman, Piroch, Peterka (C), V. Svoboda – Barac – Buchvaldek (67. Šebrle), Kim (78. Huf), Kozel (46. Havelka), Hrubeš (67. Moulis) – Matějka (78. Adediran). 

Sestava FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Vedral, Piško, Gabriel, Peřina – T. Svoboda (78. Ogiomade), Shudeiwa, Lacko (C), Tureček (60. Vítek) – Fila (60. Tall), Zoubele (60. Araújo-Wilson).

Branky: 43. Kim, 45. Hrubeš, 53. Havelka, 63. Matějka, 90. Adediran, ŽK: 66. Tall, 77. Piško, Rozhodčí: Dorušák – Dobrovolný, Hádek, Střely na bránu: 6:5, Střely mimo: 2:7, Rohy: 8:4, Ofsajdy: 3:1, Fauly: 9:13.