clanek-1
  • A-tým

  • 18.04.2023

Po infarktu ve Vlašimi (ne)klidné utkání se Sigmou?

Někteří pozorovatelé utkání ve Vlašimi se možná ještě nestihli vzpamatovat z divokého utkání ve Středních Čechách a už je naplánované další utkání. Tentokrát nás na Julisce čeká Olomouc, která už 4 zápasy v řadě nevyhrála.

Sigma B z posledních pěti utkání vyhrála jen jednou. Olomouc takřka před měsícem porazila na svém hřišti Prostějov 2:0. Od té doby ale vůbec není v dobrém rozpoložení. V Karviné o její prohře rozhodl jediný gól, který padl po proměněné penaltě Jaroslava Málka, který MFK vystřelil všechny tři body. Rezerva olomouckého týmu pak nestačila na Líšeň (1:2) a bod získala až v Třinci, kde se Sigma sice dostala do vedení v 47. minutě, domácí Třinec ale za pět minut zareagoval proti gólem a zápas tak skončil nerozhodně 1:1. Stejným výsledkem skončil i duel Hanáků s Varnsdorfem. Na Andrově stadionu kopali domácí už v 11 minutě penaltu, kterou úspěšně proměnil Michal Galus. Olomouc tak byla po většinu zápasu ve vedení, o dělbě bodů rozhodl v 80. minutě nigerijský kanonýr ve službách Varnsdorfu Abdullahi Tanko.

Sečteno, podtrženo, náš dnešní soupeř získal z posledních pěti kol pět bodů.

Dukla navázala i proti Vlašimi na své povedené výkony a ve Středních Čechách uloupila všechny tři body. Vítězství se ale nerodilo lehce. Dukla sice po dvou trefách Moulise a po jednom gólu Hrubeše odcházela do kabin s pohodlným třígólovým vedením. Domácí ale mohutným nástupem do druhého poločasu třígólový náskok Dukly vymazali a pražský tým tak o své páté výhře ze šesti jarních zápasů rozhodl až v 75. minutě gólem Štěpána Šebrleho. „Na nervovou soustavu je tohle velké sousto,“ říká po utkání ve Vlašimi trenér Petr Rada. „Hrajeme první poločas tak, že soupeři nedáme ani jednu šanci. Šlo nám to skvěle, vytvořili jsme si tříbrankové vedení. Museli jsme udělat vynucenou změnu, kdy se nám Špatenka při rozcvičce zranil, ale přesto jsme měli dobrý pohyb. Zaskakující Červenka hrál výborně, udržel nám spoustu balónů a rozuměl si s Matějkou. V kabině jsme varovali před podobným průběhem jako ve Varnsdorfu. Během 15 minut jsme ztratili všechno, co se nám povedlo. Soupeř naštěstí ztratil elán a my jsme začali běhat, protože nám teklo do bot. Gól na 4:3 byl vysvobozením a závěr jsme opět hekticky dohrávali.“

I přes komplikovaný průběh posledního utkání Dukla potvrdila skvělou formu. Žádný z 15 dalších týmů v soutěži nezískal v posledních pěti utkáních více bodů než tým z Dejvic.

Dukla může spoléhat i na nepovedenou bilanci Hanáků, kteří z deseti venkovních duelů získali 7 bodů (4. nejhorší ve FNL).

Poslední vzájemné utkání: 18.9.2022

SK Sigma Olomouc B – FK Dukla Praha 2:2 (2:1)

Sestava SK Sigma Olomouc B:

Digaňa – Slavíček (81. Fiala), Bednár, Vepřek (C), Sláma – Spáčil, Grygar – Slaměna (46. Grečmal) – Matoušek, Zlatohlávek, Šíp (68. Galus).

Sestava FK Dukla Praha:

Šťovíček – Barac, Piroch, Holiš – Ullman, Buchvaldek (90+3. F. Matoušek), Peterka (C), Hrubeš – Matějka (81. Havelka), Kim (90+3. Moulis), Šebrle (72. Adediran).

Branky: 8. Šíp, 21. Matoušek - 18. Piroch, 74. Matějka, ŽK:88. Grygar - 45+1. Piroch, 56. Kim Seung-Bin, 90. Peterka, ČK: 62. Holiš, Rozhodčí:Černý – Dresler, Mikeska, Střely na bránu: 13:11, Střely mimo: 10:6, Rohy: 1:8.