clanek-1
  • A-tým

  • 14.04.2023

Bitva dvou týmů se skvělou formou. Dukla jede do Vlašimi

Ve 22. ligovém kole nás čeká napínavý souboj. Ve Středních Čechách odehrajeme utkání s týmem, který je na tom v mnoha ohledech podobně jako my.

Vlašim zažívá, podobně jako my, povedený vstup do jarní části. V prvním kole hned po restartu soutěže sice Středočeši nestačili na brněnskou Líšeň, když na Moravě podlehli 0:2. Chuť si ale spravili v dalších čtyřech utkáních.

Vlašimská fazóna začala nejprve výhrou domácí výhrou 3:0 nad Spartou B. Středočeši se dostali do vedení už ve 4. minutě trefou Tomáše Smejkala. Další změna skóre proběhla v 53. minutě, kdy náskok zvýšil aktuálně nejlepší střelec soutěže Jan Suchan, který se v 68. minutě postaral i o poslední gól zápasu.

Ani Opava, ani Třinec nenalezly recept na to, jak Vlašimi vstřelit gól a naopak jich několik inkasovaly. Vlašim nejprve v Opavě vyhrála 1:0 a následně na svém hřišti přehrála i Třinec jasně 4:0. Stejným výsledkem skončil i duel Vlašimi s Prostějovem. Na Moravě se z čtyřgólové výhry také radovali Středočeši.

Dukla do jarní části vstoupila výborně. Na domácí výhru 2:0 s Třincem navázala dalším domácím úspěchem v podobě výhry 4:1 nad rezervou Slavie. A podařilo se zlepšit bilanci a výsledky i z venkovních utkání. Dukla totiž v Drnovicích zvládla souboj s Vyškovem a vyhrála 1:0. V dohrávce 18. kola jsme si všechny body odvezli i z Varnsdorfu po výhře 4:3.

V posledním měření sil jsme sice doma nestačili na Příbram a prohráli jsme 1:2. I tak jsme ale na jaře z patnácti možných bodů získali solidních dvanáct. 

Dvanáct bodů z posledních pěti utkání získala jak Dukla, tak Vlašim. Více z posledních pěti utkání dokázala vytěžit jen Karviná, která z nich vybojovala o jeden bod více (13). Oba týmy mají ve svých řadách snajpry, kteří se řadí mezi absolutní ligovou špičku. Vlašim se opírá o služby Jana Suchana, který je s 13 přesnými zásahy nejlepším ligovým střelcem. Na záda mu ale dýchá dukelský Lukáš Matějka, který má jen o jeden gól méně (12), přestože odehrál o více než 400 minut méně. 

Poslední vzájemné utkání: 11. 9. 2022

FK Dukla Praha - FC Sellier & Bellot Vlašim 2:0

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Peterka, Piroch, V. Svoboda, Ullman – Quadri Adediran (63. Kim Seung Bin), Havelka (72. Barac), Uhlíř, Kozel (85. Moulis), Šebrle (63. Buchvaldek) – Matějka (85. Huf).

Sestava FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Hošek (81. Heppner), Kulhánek, Lehoczki, Halinský – Rigo, Zinhasovič (64. John) – Smejkal (64. Vais), Suchan, Horský (81. Ugwu) – A. Svoboda (64. Toula).

Branky: 66. Matějka (pen.), 79. Matějka, ŽK: 20. Uhlíř – 33. Zinhasović, Rozhodčí: Petřík – Kotalík, Černoevič, Střely na bránu: 5:1, Střely mimo: 9:6, Držení míče (v procentech): 49:51.
Diváci: 495.