clanek-1
  • A-tým

  • 07.08.2010

Na Julisce se tleskalo panu ministrovi i Tomáši Kulvajtovi

P R A H A - Slavností výkop, slavnostní poděkování i slavnostní chvilka. Na zápase Dukla – Jihlava nebyl k vidění jen krásný fotbal, ale ozdobily ho i zajímavé události.

Slavnostní výkop

Prvním, kdo se po úvodním hvizdu dotkl míče, nebyl žádný fotbalista v dresu a trenkách. Slavnostní výkop totiž obstaral RNDr. Alexandr Vondra, nový ministr obrany. I když na trávník nenastoupil v kopačkách, pokusil se o několik nožiček. Zatleskali mu za to hráči i diváci. Od generálního ředitele Petra Voženílka obrdžel ministr Vondra dres s číslem 01. Utkání sledovali i další vzácní hosté z ministerstva obrany.

Slavnostní poděkování

O přestávce se tleskalo Tomáši Kulvajtovi. Ten se loučil s kariérou profesionálního fotbalisty a nyní působí jako trenér dorostu. Fanoušci mu poděkovali potleskem, zástupci klubu předali bývalému kanonýrovi Dukly dres. Nyní bude Tomáš Kulvajt hrát za Český Brod ve středočeském přeboru.

Slavnostní moment

Ten přišel po zápase. Pravda, Dukla odehrála teprve dva zápasy, zatímco většina jejích soupeřů jen jeden. Přesto je tu jeden příjemný fakt: klub z Julisky minimálně na jeden den ovládl druholigovou tabulku. „Vždyť jsme zatím jediní, kdo druhé kolo odehrál,“ usmál se trenér Luboš Kozel. „Navíc je to pořád jen úvod soutěže. Jsem rád, že se nám poměrně podařil, ale ještě máme minimálně tři těžké zápasy, takže start budu hodnotit po takovém pátém šestém kole,“ dodal.