clanek-1
  • A-tým

  • 03.04.2023

Náročný program pokračuje. Za dohrávkou na sever Čech

Jen pár dní po výhře nad Vyškovem nás čeká další výzva v podobě venkovního utkání. V plánu je výjezd do Varnsdorfu, který se podobně jako Vyškov drží v horních patrech tabulky. Odložené utkání 18. kola začíná v 16:30.

Varnsdorf vstoupil do jarní části remízou v Prostějově. V moravském městě se hráči Varnsdorfu ujali vedení v 23. minutě a dlouho to vypadalo, že v utkání další gól nepadne. Prostějov ale zvládl vyrovnat v nastavení druhého poločasu. Ani z výjezdu do Třince hráči severočeského týmu nepřivezli po prohře 1:2 žádný bod.

V pátek se jim ale povedl husarský kousek proti první Příbrami. V 18. minutě se sice Středočeši ujali vedení, Varnsdorf ale zvládl vyrovnal v 37. minutě. I zde to dlouho vypadalo, že utkání skončí nerozhodným stavem, v 90+6. minutě si ale vzal slovo a míč na kopačky Abdullahi Tanko a nigerijský útočník Varnsdorfu vystřelil v posledních vteřinách zápasu všechny body.

Na jaře tak Varnsdorf z devíti možných bodů získal čtyři.

Dukla prožívá snový vstup do nového roku. Po vydařené přípravě jsme zvládli i tři úvodní duely jara. Nejprve jsme na domácím hřišti porazili Třinec 2:0, když se v rozmezí necelých dvou minut ihned po začátku druhého poločasu trefili David Kozel a Pavel Moulis.

Proti Slavii B jsme na Julisce vyhráli ještě větším rozdílem. Rezervu sešívaných jsme po gólech Davida Kozla, Daniela Krcha, Lukáše Matějky a Pavla Moulise vyprovodili výsledkem 4:1.

Ani přes reprezentační přestávku z dukelských hráčů nevyprchala touha bojovat a vítězit. V Drnovicích jsme zvítězili nad druhým Vyškovem, který se v případě výhry mohl posunout na první místo v soutěži. Rozhodující moment utkání přišel v samotném závěru první půle, kdy hlavou zblízka přesně zakončil Jan Peterka. Proti Vyškovu jsme si vytvořili mnoho dalších slibných gólových příležitostí, nakonec nám ale k vítězství stačila jen trefa Peterky. Dukla tak v Drnovicích vyhrála a vylepšila bilanci venkovních zápasů. Vyhrála poprvé od 28. srpna 2022, kdy jsme na pražském Xaverově přehráli Slavii B 2:0.

V novém roce jsme tak získali všechny z devíti možných bodů.

Utkání ze severu Čech je možné sledovat i na bezplatném streamu zde. Pro bezproblémové sledování utkání je třeba povolit stránce soubory Cookies.

Poslední vzájemné utkání: 8. září 2022

FK Dukla Praha – FK Varnsdorf 1:1 (0:1)

Sestava FK Dukla Praha:

Šťovíček – Barac (46. Havelka), Piroch, Holiš (76. Huf), Svoboda – Peterka (C) (52. Adediran) – Ullman, Kozel, Kim (46. Šebrle), Buchvaldek (76. Moulis) – Matějka.

Sestava FK Varnsdorf:

Vaňák – Richter, Kouřil, Zbrožek, Kubista – Kříž (81. Vachoušek), Bláha (C) – Schön (75. Michal), Samko (75. Tanko), Đorđić – Ondráček (87. Rudnyckyj).

Branky: 83. Svoboda – 20. Schön, ŽK: 61. Holiš, 85. Svoboda – 47. Kříž, 58. Bláha, 74. Samko, Rozhodčí: Kvítek – Šimáček, Slavíček Držení míče (v procentech): 51:49. Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:14.