clanek-1
  • Články žáci

  • 19.12.2012

Starší žáci se účastnili turnaje v Mostu

V sobotu 15. prosince se tým Dukly U-15 zúčastnil kvalitně obsazeného turnaje pořádaného Baníkem Most.

Hrálo se systémem každý s každým. Kluci sehráli 6 zápasů s týmy Most (zelení) 4:1 a Viktoria Plzeň 3:1. Po dvou vítězstvích se sympatickým herním projevem a množstvím kombinací kluci nestačili na výborný Sokolov 1:5, který obsadil nakonec 2. místo.

Další prohra přišla od druhé skupiny Mostu (bílý) 2:5. "Tým přestal hrát svoji hru a místo kombinační hry se kluci snažili individuálně prosadit. Tím se množily i osobní chyby a zbytečné ztráty v soubojích, které soupeři trestali," uvedl trenér. 

V předposledním utkání Dukla nastoupila proti Teplicím, které neztratily do té doby ani bod. I přes dobrý výkon v první části zápasu kluci podlehli 0:4.
Posledním soupeřem byl tým Bohemians 1905. Vítězství by našim hráčům zaručilo celkové 3. místo. Zápas to byl velmi zajímavý a nakonec skončil remízou 2:2, i když ještě v poslední minutě měla Dukla velkou příležitost ke vstřelení vítězné branky.

Kluci skončili v součtu zápasů na 5. místě. Z vítězství se radovali hráči Teplic, druhý byl Sokolov a třetí skončil tým Plzně. 

"Celkově lze turnaj hodnotit jako příjemné zakončení poloviny sezóny s velmi kvalitními soupeři a výbornou diváckou kulisou," ohodnotil.

Sestavu Dukly Praha tvořili brankáři Czehowsky a Krs, hráči do pole Dufek, Kocourek, Koubek, Melen, Masopust, Král, Joun, Kodet, Garček, Hosnédl, Sláma, Lohoyda, Tomaides.