clanek-1
  • A-tým

  • 02.03.2023

Filip Špatenka v Dukle podepsal víceletou smlouvu

Mladý ofenzivní hráč a člen české reprezentace do devatenácti let se s klubem dohodl na pokračování spolupráce.

„Jsme rádi že jsme se s Filipem dohodli na jeho pokračování. Je to moderní útočník a produkt naší akademie,“ popisuje výkonný ředitel Tomáš Mejzr. „Doufáme, že svůj potenciál bude dál rozvíjet i v našem A-týmu a že nám pomůže už v jarních bojích FNL.“

Filip Špatenka je na Dukle nepřetržitě už od svých čtyř a půl let, jedinou výjimkou bylo jeho hostování v TJ Ruzyně v sezóně 2010/2011. Čerstvě devatenáctiletý hráč prošel všemi našimi mládežnickými kategoriemi, výrazně se podílel například na postupu našeho mužstva U19 do celostátní dorostenecké ligy.

V sezóně 2021/2022 poprvé nastoupil za naši rezervu ve třetí lize a v podzimní části letošního ročníku odehrál další utkání. Celkem nastoupil k 18 utkání v ČFL.

Filip Špatenka působil v české reprezentaci U18, nyní je členem reprezentačního výběru do devatenácti let.

„Prodloužení smlouvy v Dukle bylo pro Filipa jasnou prioritou,“ přibližuje Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury SPORT INVEST. „Klub má jasně nastavenou sportovní strategii, Filipovi byla představena dlouhodobá vize fungování klubu i jeho osobního rozvoje. Klub v něm má prototyp moderního útočníka s velkým potenciálem, a především se skvělou produktivitou. Pevně věřím, že již na jaře bude schopen Dukle výrazně pomoci v bojích ve druhé lize.