clanek-1
  • U19

  • 19.02.2023

V Mladé Boleslavi jsme vstřelili tři branky a zaslouženě zvítězili

V areálu základní školy Pastelka v Mladé Boleslavi jsme sehráli předposlední přípravné utkání. Na úvodní branku domácích jsme dokázali ještě do poločasu reagovat vyrovnáním a v tom druhém jsme přidali další dvě branky. Domácí pak dokázali pouze snížit.

FK Mladá Boleslav U19 - FK DUKLA Praha U19 2 : 3 (1 : 1)

Branky DUKLY: 33. Grunnet-Jensen, 49. Krejčí, 53. Jelínek

Sestava DUKLY: Gothard – Krejčí, Kocman, Škoch, Valentík (46. Prior), Shoya (46. Břeh), Šelicha (46. Kulhavý), Bačinský (70. Šelicha), Magdi (70. Shoya), Bohatý (46. Jelínek), Grunnet-Jensen (70. Bohatý)

Domácí šli do vedení v 7. když byly důrazní po dlouhém míči za naši obranu. Paradoxně to byla jejich jediná střela na branku v prvním poločasu. Z tohoto pohledu byli velmi produktivní. Nám se i přes inkasovanou branku dařilo slušně kombinovat a postupně přicházeli i příležitosti. Tou první byla Bohatého překvapivá střela z úhlu, další střely byly buď zblokované, nebo nepřesné. Výjimkou však byla úžasná rána Grunneta-Jensena, který vymetl šibenici domácí branky z dobrých 27 metrů a vyrovnal. Stejně jako minulý týden se nám brankově vydařil i vstup do druhého poločasu. V úvodu nás nejprve podržel dobrým zákrokem Lukáš Gothard, pak ale následovaly naše silné momenty. Po individuální akci nejprve Magdi nastřelil tyč, o pár vteřin později však následovala další tvrdá rána tentokrát od Krejčího, který měl více štěstí a míč z jeho kopačky se po křížné střele odrazil od tyčky do sítě – 1:2. O čtyři minuty později zvýšil po důrazu na zadní tyči Jelínek a vedli jsme již o dvě branky. Domácí však zápas V dalším průběhu jsme měli několik příležitostí skóre ještě navýšit, bohužel se nám to v dobrých šancích nepodařilo. Domácí naopak snížili a měli příležitost k vyrovnání. Skvělým zákrokem nás však opět podržel Lukáš Gothard. Závěr jsme pak již zvládli a dotáhli zápas do vítězného konce.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta: "V Boleslavi jsme sehráli velmi slušné utkání. Poměrně dobře jsme se chovali v presinku, kterým jsme úspěšně získávali míče a chodili do přechodů, které se nám dařilo zakončovat s rozdílnou kvalitou. Až na zaváhání v úvodu jsme v prvním poločase dokázali eliminovat i přímočaré útoky domácích. Dvěma brankami na začátku druhého poločasu jsme položili základ našeho vítězství, které se však i díky snížení a tlaku domácích v závěru nerodilo snadno. V této fázi jsme měli možnost přidat čtvrtou branku, kterou bychom definitivně rozhodli. To se nám bohužel nepodařilo a tak byl závěr trochu hektický. Nakonec jsme ho zvládli, k brankovým příležitostem domácích se však ještě v týdnu určitě vrátíme a důkladně je rozebereme."