clanek-1
  • Ženy

  • 07.02.2023

Ženy čeká Ferencváros, připsaly výhry s Trnavou a Slavií WU18

V zápasovém kalendáři uzavírají naše ženy náročný program. Po herním soustředění je čekaly tři přípravné utkání, které zakončí v semifinále Zimní Mopashop.cz ligy žen s Pardubicemi.

Po herním soustředěním čekal na naše ženy bohatý zápasový program. Po několika dnech strávených v Ústí nad Orlicí, kde během tří fázových tréninků se soustředily na herní projev, přijel první zahraniční soupeř - FC Spartak Trnava. Ta je na 3. místě slovenské první ligy žen.

FK Dukla Praha - FC Spartak Trnava 2:1 (1:0)
Branky: 21. Hrobská, 50. Holečková

"Zápas byl po celou dobu velmi vyrovnaný, holky si po soustředění šáhly na hranu. Výsledkově jsme utkání zvládli v náš prospěch," zmínil k utkání Martin Kuchař, jeden z trenérů A týmu žen.

Po soustředění ženy pokračují v tréninkovém procesu v Praze, kde formují kádr směrem k soutěži. Blíží se poslední fáze, zejména ta zápasová, rádi bychom Vám představili další zápasy, během kterých dostane prostor kompletní kádr žen. V úvodu čekala ženy dohrávka 3. kola zimní ligy, se Slávií WU18 zvítězil tým 4:2, ve středu 8. se opět v Edenu potká náš tým s týmem Ferencvárosi TC, který je dlouhodobým mistrem Maďarska a závěr bude patřit utkání pro pardubickému A týmu, který postoupil z moravské skupiny.

SK Slavia Praha WU18 - FK Dukla Praha 2:4 (1:2)
Branky: 23. a 54. Pražienková, 38. Holečková, 61. Hrobská

FK Dukla Praha - Ferencvárosi TC
mezinárodní přípravné utkání - 8.2.2023 17:30 - Eden UMT

FK Dukla Praha - FK Pardubice
semifinále ZL žen - 11.2.2023 16:30 - Juliska UMT

"Do utkání se Slávií jsme poslali všechny zdravé hráčky, což nás těší z hlediska herní praxe. Výhry si nesmírně cením, protože hráčky po podzimu jsou neustále stoprocentní. Nyní prohlubujeme principy, které jsme si s realizačním týmem nastavili. Osobně vidím obrovský rozdíl mezi koncem podzimu a aktuálním nastavením, těší mě to velmi. I přes větší únavu v programu pokračujeme proti Ferencvárosi, kde nám bude odhalena zejména defenzivní součinnost a utkání pro nás má v tomto směru svou důležitost, a proto jsme také na nabídku kývli," sdělil Jakub Kowolowski, trenér žen.
"Zdravotně se chceme srovnat po Pardubicích a pak už pojedeme v ligovém rytmu až do startu jara. Klíčový bude i zdravotní stav, který v tuto chvíli není 100%. Přejeme si být kompletní, ať se můžeme v tréninku posouvat dál," dodává.