clanek-1
  • A-tým

  • 27.12.2022

Kim Seung Bin přestupuje do 1. FC Slovácko

Jednoho z našich nejlepších a nejproduktivnějších hráčů podzimní sezóny si vyhlédl klub ze Starého Města. Dukla se rozhodla nabídku akceptovat a hráč tak již dnes vyběhne k prvnímu tréninku s novým týmem.

Do Dukly korejský hráč přišel v roce 2019 z  Eonham High School (korejský středoškolský fotbalový tým). V Dukle nejprve nastupoval za U19, kde odehrál celkem 18 zápasů a vstřelil 5 gólů. V sezóně 2019/2020 nastupoval za rezervu Dukly a od následující sezóny se stal stabilní součástí A-týmu. 

„Kim Seung Bin mě zaujal už při testech v našem klubu, které se uskutečnily v roce 2019 v rámci turnaje Viareggio. Za dobu jeho působení v Dukle se mu bohužel nepodařilo zahrát si v našem dresu první ligu, a proto ve chvíli, kdy se o něj začalo zajímat Slovácko, nám oznámil, že by se chtěl posunout do nejvyšší soutěže, která je bezpochyby snem každého hráče. Dukla se nakonec se Slováckem domluvila, a proto se přestup uskuteční. Binovi chvíli trvalo, než začal hrát za první mužstvo, nicméně v tomto kalendářním roce se stal jeho pevnou součástí a dokázal předvádět zajímavé výkony. Nás určitě těší, že o našeho hráče projevil zájem zástupce v evropských pohárech. Na druhou stranu vím, že bude těžké ho nahradit," prohlásil předseda představenstva Ing. Bohumil Paukner.

Za mužský tým odehrál Kim Seung Bin 63 zápasů, během kterých zaznamenal 10 gólů a k tomu přidal 9 asistencí. V druhé lize má bilanci 58 utkání, 9 gólů a 8 asistencí.

Děkujeme za odvedené služby pro náš klub a přejeme hodně štěstí!