clanek-1
  • A-tým

  • 27.10.2022

Na Julisku se chystá rezerva Sparty. Stále můžeme být v tabulce první

Ve vyrovnané ligové tabulce jde o hodně. Do konce podzimní části zbývají ještě tři kola a bodové rozdíly mezi všemi týmy jsou minimální. Tak například, devátou Duklu a čtrnáctou Spartu B dělí v ligové tabulce pouhé 3 body. Dukla přitom na vedoucí Příbram ztrácí 7 bodů.

Rezerva Sparty je sice před 14. kolem na poslední nesestupové příčce. Na 9. místo, kde sídlí Dukla, ale ztrácí jen 3 body a je tedy třeba se mít na pozoru. Náš geograficky nejbližší soupeř dokázal v domácím prostředí vyzrát na Opavu a na stadionu žižkovské Viktorie ji porazil 1:0. V dalším kole si béčko Sparty po výhře 2:0 odvezlo všechny body i z Prostějova. Pak přišla cenná bezbranková remíza s Líšní, ale po ní sparťané dvakrát prohráli. Ve Varnsdorfu hráči letenského klubu nedokázali vstřelit ani jeden gól a prohráli 0:2. Ve 13. kole navíc ani domácí prostředí neodvrátilo prohru 0:1 s Třincem.

„Děláme obrovské chyby, které nás v zápasech sráží. Hrajeme proti zkušeným týmům. Nejmladšímu hráči Třince bylo 24 let. Když náš soupeř vede, tak se stáhne a brání na vlastní polovině. A nám se stále nedaří se dostat do obranného bloku. To byl důvod, proč jsme selhali,“ analyzoval situaci po utkání s Třincem trenér Michal Horňák.

Dukla má z posledních dvou zápasů hrozivé skóre 0:9. První čtyři branky jsme dostali v poháru od Slavie. Po výborné první půli přišla krutá realita a sešívaní si bez problémů vypracovali nedostižitelné vedení a na Julisce nám ukázali, proč jsou jedním z nejlepších současných týmů v České republice. Zbylých 5 gólů ale padlo v daleké Karviné, kde nám nevyšlo nic. Soupeř se chopil vedení už v 8. minutě a do první přestávky se z gólu radoval ještě dvakrát. Nakonec jsme inkasovali ještě dvakrát a z Karviné jsme si místo bodů odvezli pět gólů.

„Dnes jsme potrestali sami, sebe. Naším přístupem a přípravou na utkání. Vlastně jsme zbořili všechno to, co jsme předvedli ve středu. Jestli jsme proti Slavii hráli nějaký způsobem dobře, tak dneska jsme odehráli snad nejhorší utkání, co jsem tady. Karviná nás potrestala ze všeho, co jsme jí nabídli. Jednoduchým a efektivním fotbalem jsme tady dostali pět gólu,“ hodnotil výkon v Karviné zklamaný asistent trenéra Jiří Vágner.

Dukla bude spoléhat na kouzlo svých fanoušků a kouzlo svého domácího stadionu na Julisce. V lize jsme totiž na vlastním stadionu prohráli naposled v 1. kole s Líšní. Výsledné 9. místo v tabulce je tak zejména výsledkem nepříznivé venkovní bilance.

Pokud nás nemůžete přijít podpořit osobně na stadion, můžete utkání sledovat na streamu na tomto odkazu.

Poslední vzájemné utkání: 30. 4. 2022

FK Dukla Praha – AC Sparta Praha B 2:2 (0:1)

FK Dukla Praha:

Reichl – Ruml (86. Kovernikov), Piroch, Kulhánek, Barac – Peterka, Kozel (70. Cienciala) – Buchvaldek (63. Habovda), Bin (86. Pázler), Šebrle (70. Breda) – Červenka.

AC Sparta Praha B:

Kotek – Gabriel, Vydra, Gelašvili (36. Večerka), Dudl – Ryneš (75. Pudhorocký), Jonáš, Souček, Goljan (85. Ambler) – Turyna, Kozák (75. Tvaroh).

Branky: 57. Červenka, 90. Peterka – 10. Kozák, 72. Kozák (pen.). ŽK: Peterka, Piroch, Breda, Červenka – Ryneš, Kotek, Večerka. Rozhodčí: Dorušák – Hurych, Dobrovolný. Střely na bránu: 6:8. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:8. Držení míče (v procentech): 48:52.