clanek-1
  • A-tým

  • 10.09.2022

Dukla přivítá poslední Vlašim. Cíl je jasný

V rámci 8. kola FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY odehrajeme utkání proti poslední Vlašimi. Do utkání jdeme s jasným cílem. Konečně získat všechny tři body.

Vlašim zatím ze 7 ligových utkání dokázala jen jednou bodovat. V posledním zápase hráči ze středočeského klubu deklasovali Prostějov, který ze svého domácího hřiště vyprovodili s výpraskem 6:1. První dvě branky našeho dnešního soupeře dal Antonín Svoboda, po jedné trefě zaznamenali Filip Horský, Jan Suchan, Adam Toula a Tomáš Rigo.

Ofenziva ostatně nepatří mezi slabé stránky Vlašimi. Ačkoliv jsou vlašimští na posledním 16. místě a získaly pouhé 3 body za výhru proti Prostějovu, za ligových 7 kol vstřelili úctyhodných 10 branek. To je tak o 3 góly více, než za stejný počet zápasů nastřádala 8. Opava, o jeden gól více než 13. Sparta B nebo o 4 góly více, než se podařilo dát za 7 kol našemu týmu. Nejproduktivnějším střelcem Vlašimi je 26letý Jan Suchan, který má na svém kontě už čtyři branky.

Tím, co Vlašim sráží, je defenziva. Vlašim je aktuálně nejčastěji inkasujícím týmem ligy, a to i přes to, že předposlednímu Prostějovu nadělila minulý zápas hned 6 gólů. Vlašim před dnešním zápasem musela za sezónu lovit celkem šestnáctkrát míč ze své sítě, což je přesně ještě o jeden gól více, než má Prostějov.

Naopak Dukla by se mohla zaměřit více na ofenzivu, zatím vstřelila pouze 6 gólů. Jen 12. Táborsko dalo v tomto ligovém ročníku ještě o jeden gól méně než dejvický klub. Polovinu ze všech gólů Dukly v lize obstaral Lukáš Matějka, který mířil přesně dvakrát proti Slavii B a poté proti Vyškovu. Gólový účet si v sezóně otevřel také Lukáš Buchvaldek, Kim Seung Bin a v posledním zápase také Václav Svoboda.

Poslední vzájemný zápas 11.5. 2022

Dukla – Vlašim 1:1 (1:0)

Sestava Dukla: Rada (C) – Barac (84. Matoušek), Piroch (17. Kozel), Kulhánek, Cienciala – Skopec, Peterka – Šebrle (71. Kim), D. Breda, Buchvaldek (71. Kovernikov) – Červenka.

Sestava Vlašim: Vágner – Icha (65. Hošek), Broukal, P. Breda (C), Svoboda – Zinhasović, Křišťan (75. Krunert) – Suchan, Gning (65. Toula), Rigo (46. Zlatohlávek) – Jurásek (65. Solomon).

Branky: 5. Piroch – 78. Zlatohlávek. ŽK: Skopec, Breda, Barac, Peterka, Kulhánek – Krunert. Rozhodčí: Radina – Hurych, Černoevič. Střely na bránu: 4:12. Střely mimo: 4:12. Rohy: 5:9. Držení míče (v procentech): 46:54.