clanek-1
  • A-tým

  • 07.09.2022

Dohrávka s Varnsdorfem. Co se od původního termínu zápasu změnilo?

4. zápas FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY měla Dukla se severočeským Varnsdorfem odehrát podle plánu 20. srpna. Proti ale bylo počasí, které nedovolilo, aby se zápas mohl konat v původním termínu. Zápas tak byl posunutý na dnešek. Co se nám, a i našim dnešním hostům, za necelé tři týdny (ne)povedlo?

Varnsdorf od původního termínu utkání odehrál tři zápasy. Nejprve v rámci 5. ligového kola na svém hřišti suverénně přejel Třinec 3:0. Všechny góly přitom naši dnešní hosté vstřelili až po poločasové pauze, navíc mezi první a třetí brankou uběhlo jenom 10 minut. Slepené góly Žáka v 49. minutě, Schöna v 52. minutě a Rudnytskyyho v 59. minutě hosty zcela zlomily a Varnsdorf si dokráčel pro pohodlné tři body.

„Třinec jde herně nahoru a moc si vážíme, že jsme porazili takový tým,“ hodnotil utkání s Třincem trenér Varnsdorfu Miroslav Holeňák. „Výsledek je pro soupeře asi až moc krutý. Byli jsme ale lepším týmem, byť Třinec hrál velmi dobře, tak my jsme v situacích, které jsme si vytvořili, zachovali chladnou hlavu a dokázali jsme je proměnit,“ dodal.

Pak už ovšem v severočeském klubu tak veselo nebylo. Po domácí prohře 1:2 s Příbramí přišla prohra 2:3 se Slavií B. Oba góly Varnsdorfu proti Slavii nebyly vstřelené ze hry, ale z penalt. Obě proměnil Bojan Djordič.

Od 20. srpna tak Varnsdorf jednou vyhrál a dvakrát prohrál. Prohrou s Příbramí navíc přišel o svoji domácí neporazitelnost.

Dukla odehrála kvůli posunutému poháru od 20. srpna čtyři utkání. Proti třetiligové Hostouni jsme dokázali vstřelit první tři góly sezóny, zvládli jsme žádný neinkasovat a poprvé v sezóně jsme vyhráli soutěžní utkání. Jako by jenom stačilo, aby hráči dejvického klubu zjistili, že umí vyhrávat.

V dalším zápase jsme totiž porazili velmi nebezpečné a talentované mužstvo Slavie, kterému nepomohla ani výhoda domácího hřiště. Po naší přesvědčivé výhře 3:1 na Xaverově přišla druhá výhra v lize a zároveň naše druhá výhra v řadě. Vyškov jsme porazili 2:0 a poprvé v sezóně jsme před vlastními fanoušky získaly všechny body. Vyškov, tedy tým, který se před naším zápasem držel na těch nejvyšších místech tabulky, u nás nedokázal ani jednou skórovat.

I my jsme se ale v posledním kole dočkali vystřízlivění. Zápas v Příbrami jsme neodehráli vůbec dobře a prohráli jsme 0:1, tedy nejtěsnějším možným rozdílem.

„Místo toho, abychom byli po dvou výhrách psychicky nahoře, tak odehrajeme poločas prakticky bez pohybu,“ přemýšlel bezprostředně po zápase Petr Rada.

Dukla tak ze čtyř odehraných zápasů 3krát vyhrála a jen jednou ze zápasu odcházela se skloněnou hlavou. Ještě k tomu poprvé vyhrála doma, přesto ale o spokojenosti v žádném případě nemůžeme mluvit.

„Naši hráči si musí uvědomit, že pokud proti soupeřům, kteří jdou bojovat a běhat, nebudou hrát stejně a budou to chtít uhrát jenom fotbalově a ve stoje, tak takhle se to nepodaří nikde. Mě zápas s Příbramí hodně zklamal,“ hodnotil nespokojený trenér Dukly po prohraném zápase.

Opravou zaváhání v Příbrami může být zápas s Varnsdorfem, ty ale nepatří k těm jednoduchým, na což ostatně upozorňuje i David Kozel. „Čeká nás těžké utkání. S Varnsdorfem to nikdy není nic lehkého, a i minule když jsme s nimi hráli doma, tak to byl velký boj. Soupeř má kvalitní kádr, rychlé hráče nahoře a rychlý přechod. Jsou komplexním týmem,“ upozorňuje mladý záložník.

Poslední vzájemný zápas 22.4.2022

FK Dukla Praha – FK Varnsdorf 0:1 (22.4.2022)

Branky: 76. Dordić (pen.), ŽK: 36. Kovernikov, 63. J. Peterka – 85. Rudnytskyy, 89. Velich, ČK: 75. Barac, Střely na bránu: 3:7, Střely mimo: 7:5, Držení míče (v procentech): 50:50.

FK Dukla Praha: Reichl – Barac, Konan, Kulhánek, Kovernikov – D. Souček, David Kozel (86. D. Breda), J. Peterka (C) – Kim (80. Buchvaldek), Šebrle (86. Pázler) – Červenka (71. Habovda).

FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Heppner – Bláha (C), Kocourek – Schön (64. Radosta), Ondráček (79. Rudnytskyy), Dordić – Velich.

Pokud zápas 8. září nebudete moct sledovat přímo na Julisce, můžete si utkání zapnout na streamu (https://www.sporttotal.cz/ma27504481). Úvodní výkop utkání je naplánovaný na 17 hodin.