clanek-1
  • A-tým

  • 02.09.2022

Podaří se vyrovnat bilanci? Duklu čeká souboj s Příbramí

Dukla má s Příbramí mnoho podobného. Oba kluby byly ještě před pár lety v nejvyšší soutěži, ani jednomu z klubů nevyšel ideálně vstup do sezóny a po vyhraném pohárovém utkání se oba týmy dočkaly své první výhry. V tabulce jsou navíc obě mužstva hned za sebou.

Příbram Vstoupila do sezóny remízou 1:1 s Táborskem, prohrou 0:3 s Chrudimí a další remízou 1:1, tentokrát s Karvinou. Poté vyhrála v MOL Cupu 5:1 nad Klatovy a od té doby v lize neprohrála. Nejprve hráči z hornického klubu remizovali s aktuálním lídrem tabulky z Líšně 0:0 a v 6. kole si připsali první výhru, když porazili Varnsdorf 2:1. V celkovém součtu to tak znamená 12. místo v tabulce.

Aktuálně nejlepším střelcem Příbrami je 22letý Pavel Osmančík. Mladý záložník se poprvé prosadil v utkání s Karvinou, kdy svému týmu zařídil bod za remízu. Jeho druhá branka byla vítězná. V 68. minutě se svým gólem proti Varnsdorfu postaral o zatím jedinou výhru svého zaměstnavatele. 

„Náš program je teď ve velmi rychlém sledu, musíme dobře regenerovat. Příbram vyhrála ve Varnsdorfu, takže nás nečeká nic lehkého. Ještě donedávna byli ligovým týmem,“ přemýšlí Petr Rada o nejbližším utkání.

V Dukle po prvních třech ligových duelech převládalo velké zklamání. Po prohrách 0:1 s Líšní, 0:3 s Opavou a 0:2 s Třincem také nebylo moc důvodů k radosti. Hráči dejvického klubu se ale dokázali odrazit od výhry 3:0 v poháru a od té chvíle si drží stoprocentní bodovou bilanci. Nejprve v pražském Xaverově vyhráli nad Slavií B 3:1 a poslední srpnový den roku navázali výhrou 2:0 proti Vyškovu.

Aktuálně nejlepším střelcem červenožlutého klubu je Lukáš Matějka, který dva zásahy zaznamenal v zápase se Slavií a třetí gól dal Vyškovu. První ligovou nulu sezóny si připsal Jan Šťovíček. Před zápasem s Příbramí je Dukla na 11. místě v tabulce. Pokud zvítězíme i v zápase s Příbramí, vyrovnáme počet vyhraných a prohraných utkání v lize.