clanek-1
  • A-tým

  • 30.08.2022

Po první výhře další důležitá bitva. Na Julisku míří tým z vrchu tabulky

Jen pár dní po zápase s rezervou Slavie čeká Duklu další těžká zkouška. Na Julisku přijede MFK Vyškov, tým z vrchních pater tabulky. První anglický týden byl pro Duklu úspěšný, bude ten druhý také tak úspěšný?

Vyškov může být se svými dosavadními zápasy velmi spokojený. Po ligových výhrách 3:0 nad Chrudimí, 3:1 nad Táborskem, 1:0 nad Opavou a také po remíze 1:1 se Spartou B patřilo klubu z Jihomoravského kraje 1. místo. V pátém kole ale přišlo první zaváhání, když Vyškov v jihomoravském derby prohrál s Líšní po dvou penaltách soupeře 1:2.

Klub ležící 35 kilometrů od Brna se zatím nejvíce opírá o služby dvou mladých afrických hráčů. Dvěma nejlepšími střelci klubu jsou Adama Fofana a Bienvenue Kanakimana, kteří oba nastříleli shodně 3 góly. Fofana je jednadvacetiletý záložník z Pobřeží slonoviny a Kanakimana je dvaadvacetiletý útočník z Burundi.

Dukla prohrála první tři ligová utkání a bez vstřelené branky se krčila na posledním místě tabulky. Zápas s Varnsdorfem plánovaný na sobotu 20. srpna byl kvůli dešti zrušen a hráči dejvického klubu tak nastoupili ke svému čtvrtému ligovému zápasu až v neděli 28.srpna, tedy po 15denní pauze. Soupeřem v dlouho očekávaném utkání jí na Xaverově byla nevyzpytatelná rezerva Slavie. Červenožlutý klub ale důležitou bitvu zvládl a v malém pražském derby zvítězil po dvou brankách Matějky a jednom góly Kima 3:1.

Poslední vzájemný zápas

Vyškov – Dukla Praha 1:1 (0:0)

Sestava Vyškov:

Kinský – Němeček (72. Oulehla), Harušťák, Srubek, Ilko – Štěpánek (72. Matys) – Kanakimana (65. Lacík), Ackroyd, Moučka, Klesa (81. Macej) – Vintr (65. Jambor).

Dukla Praha:

Štefan – Matoušek, Peterka, Konan (60. Kovernikov), Cienciala – Šebrle, Barac, Kozel, Buchvaldek (81. Hrubeš) – Bin (69. Breda), Pázler (59. Červenka).

Branky: 57. Kanakimana – 86. Kozel. ŽK: Štěpánek, Jambor, Oulehla, Vintr, Skrubek – Kozel, Breda. Rozhodčí: Kotala – Dresler, Mikeska. Střely na bránu: 7:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 7:2. Držení míče (v procentech): 47:53.