clanek-1
  • A-tým

  • 19.08.2022

Další šance zlomit nepříznivou sérii. Podaří se to proti Varnsdorfu?

Po třech zápasech zůstáváme stále bez bodu. Na Julisce sehrajeme zápas s Varnsdorfem, který ze tří zápasů dvakrát vyhrál. Zvládneme v druhém domácím zápase získat první body do tabulky?

Varnsdorf v přípravě ze 7 zápasů prohrál jen zápas s Hradcem Králové. A dobrou bilanci si zatím drží i v lize. V prvním kole si v domácím prostředí vyšlápl na Opavu, kterou porazil 3:1. V dalším kole sice v Brně prohrál s Líšní 0:3, ale poté se vrátil zpět na vítěznou vlnu, když po dvou brankách Djordjiće porazil na svém stadionu Prostějov 2:0. Ve venkovní utkání tak Varnsdorf zatím nebodoval.

Dukla měla výsledky přípravy velmi dobré, ze 7 zápasů jsme prohráli dvakrát. Proto se všichni nemohli dočkat nové sezóny. Bohužel, po třech kolech jsme stále nedokázali získat první bod do ligové tabulky. Navíc jsme po třech kolech nevstřelili ani branku.

V prvním kole jsme gól od Líšně inkasovali v posledních minutách zápasu a prohráli jsme 0:1. Ani v druhém kole jsme nedokázali vyhrát. V daleké Opavě jsme prohráli jednoznačně 0:3, přitom o dva góly jsme prohrávali už v 12. minutě. Ve třetím kole jsme s Třincem prohráli 0:2. V zápase jsme měli více vyložených šancí my, ani jednu se ale nepodařilo proměnit.

„Čeká nás těžké utkání. S Varnsdorfem to nikdy není nic lehkého, i minule když jsme s nimi hráli doma, tak to byl boj. Soupeř navíc vyhrával, takže je nahoře. Mají kvalitní kádr, rychlé hráče nahoře a rychlý přechod. Jsou komplexním týmem,“ analyzuje David Kozel.

Poslední vzájemný zápas (22.4.2022)

FK Dukla Praha – FK Varnsdorf 0:1 

Branky: 76. Dordić (pen.), ŽK: 36. Kovernikov, 63. J. Peterka – 85. Rudnytskyy, 89. Velich, ČK: 75. Barac, Střely na bránu: 3:7, Střely mimo: 7:5, Držení míče (v procentech): 50:50.

FK Dukla Praha: Reichl – Barac, Konan, Kulhánek, Kovernikov – D. Souček, David Kozel (86. D. Breda), J. Peterka (C) – Kim (80. Buchvaldek), Šebrle (86. Pázler) – Červenka (71. Habovda).

FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Heppner – Bláha (C), Kocourek – Schön (64. Radosta), Ondráček (79. Rudnytskyy), Dordić – Velich.